Harley Benton

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Harley Benton ST-62 SB Vintage Series

Harley Benton is een Duits merk muziekinstrumenten, dat onder meer gitaren produceert. Harley Benton is het huismerk van een van Europa's grootste muziekinstrumentenwinkels Thomann[1].

Producten[bewerken]

Gitaren, basgitaren en versterkers[bewerken]

Het grootste deel van de productlijn bestaat uit gitaren, basgitaren en versterkers. De beschikbare modellen zijn veelal goedkope kopieën van bekende gitaarmodellen zoals Gibson Les Paul of Fender Stratocaster.

De beginnersgitaren zijn goedkope gitaren van multiplex, hoewel er steeds vaker elzenhout gebruikt wordt. Ook zijn er duurdere modellen verkrijgbaar met betere houtsoorten en kwalitatief betere componenten van Grover, Gotoh, Wilkinson en Seymour Duncan.

De versterkers zijn verkrijgbaar als transistor- en buizenversterkers. De buizenversterkers zijn erg populair geworden op kleine moddingcommunities op het internet.[2]

Andere instrumenten[bewerken]

Andere instrumenten die verkocht worden onder de merknaam Harley Benton zijn Hawaï-gitaren, banjo's, ukeleles, (elektrische) violen en elektrische cellos.

Andere producten[bewerken]

Harley Benton produceert ook accessoires zoals snaren, kabels, effectenpedalen en plectrums.

Productie[bewerken]

De productie vindt plaats in China bij OEM-fabrikant Saein waar ook producten voor Ibanez, Epiphone en Peavey gemaakt worden.

Een aantal producten zijn rebrands zoals de Harley Benton GA5 valve combo, die oorspronkelijk geproduceerd werd onder de naam Epiphone Valve Junior combo 2. en zijn de effectpedalen rebrands van Biyang, Joyo en GLX

Verwijzingen[bewerken]

  1. http://thoman.de De website van muziek-warenhuis Thomann eigenaar van het merk Harley Benton
  2. (en) Benton GA5: cheap Valve Junior clone + EQ