Hit the Road

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Hit The Road)
Hit the Road
Genre Muziek
Speelduur per afl. ongeveer 60-70 min
Presentatie Udo Mechels
Vaste gasten Leki (rondtrekkende reporter)
Evi Hanssen (rondtrekkende reporter)
Dimitri Vantomme (DJ en publieksopwarmer)
DJ Ward
Muziek Vlaamse Artiesten
Land van oorsprong België
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 1 juli 2009
Einde 26 augustus 2009
Afleveringen 9
Seizoenen 1
Zender VTM
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Hit the Road was een muziekprogramma van 2009 tot 2010 op de Vlaamse tv-zender VTM. Het was de opvolger van Tien Om Te Zien en werd gepresenteerd door Udo Mechels.

De eerste aflevering startte op woensdag 1 juli 2009. Op 3 februari 2010 werd beslist om "Hit The Road" na één seizoen op te doeken. De opkomst van de shows waren wel goed, maar het programma werd niet goed bekeken. Volgens HLN was het programma een flop.

Concept[bewerken | brontekst bewerken]

Hit the Road trok iedere week langs een andere stad. Hierbij brengen ze uiteraard optredens, maar besteedde men ook aandacht aan de laatste nieuwtjes uit de muziekwereld. Daarnaast was er ook plaats voor uitgebreide interviews met de artiesten en een goed gesprek met enkele vervlogen sterren. Men had twee rubrieken:

  • De zomer van ... (jaar)
  • De platen kast van ... (een BV)

Kijkcijfers[bewerken | brontekst bewerken]

Op 1 juli 2009 nam Hit the Road een niet zo'n denderende start. De eerste aflevering haalde 311.198 kijkers, wat overeenkwam met een marktaandeel van 23,10%. Tien Om Te Zien haalde een jaar eerder nog rond de 600.000 kijkers. Ook de kijkcijfers van de opeenvolgende afleveringen waren in dezelfde lage trend. De derde aflevering haalde nog 266.595 kijkers (17%), de vierde aflevering haalde een status-quo van 268.748 kijkers (15%). De zesde aflevering haalde nog 197.000 kijkers. De zevende aflevering haalde met 324.601 kijkers (18,7%) een forse stijging. De achtste aflevering strandde op 207.500 kijkers. De laatste aflevering haalde 299.000 kijkers. De lage kijkcijfers zorgen voor het definitieve einde.

Controverse[bewerken | brontekst bewerken]

Hit the Road was volgens de kranten een echte flop. Het programma haalt slechte cijfers en dat zou te wijten zijn aan het feit dat men een presentator nodig heeft die ambiance kan maken. Bovendien zouden de reportages te vergezocht zijn en zouden er te weinig echte grote hits in het programma voorkomen. Toch zijn er ook voordelen. Dat Hit the Road elke week verplaatst, een mooi podium heeft en veel innovatieve artiesten laat optreden zijn duidelijke pluspunten.[1] Eind 2009 werd dit programma als het flauwe programma van 2009 afgeschreven, aldus Het Nieuwsblad. De zware kritiek had als gevolg dat er in februari beslist werd op het programma werd opgedoekt.

Steden[bewerken | brontekst bewerken]

Optredens[bewerken | brontekst bewerken]

Varia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Een artiest kon maximaal driemaal uitgenodigd worden per seizoen.