Hubertustunnel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hubertustunnel
De zuidelijke ingang
De zuidelijke ingang
Algemene gegevens
Locatie Den Haag
Coördinaten 52° 6′ NB, 4° 19′ OL
Lengte totaal 1600 m
Breedte 2 x 10,2 m
Rijstroken 2x2
Bouw
Bouwperiode 2004 - 2008
Opening 1 oktober 2008
Bouwkosten € 153 miljoen[1]
Gebruik
Weg N440
Bijzonderheden Geboorde tunnel
Hubertustunnel
Hubertustunnel
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
De noordelijke ingang tijdens de bouw (april 2007)

De Hubertustunnel is een tunnel voor doorgaand verkeer in het noorden van Den Haag. Hij maakt deel uit van de Noordelijke Randweg Haagse Regio en de Ring Den Haag. De tunnel sluit aan de zuidelijke kant aan op het Hubertusviaduct en aan de noordelijke kant op de provinciale weg N440 en loopt onder het Hubertusduin (gelegen in het Sint Hubertuspark) door. Samen met de Sijtwendetunnel door Leidschendam biedt dit traject een snelle verbinding tussen Scheveningen en de A4, ter ontlasting van de Utrechtsebaan (A12) en Waalsdorperweg. Sinds 28 januari 2013 is de maximumsnelheid in de tunnel 70 km/u [2] Voorheen bedroeg de maximumsnelheid in de tunnel 50 km/u.

Aanleg[bewerken]

In juni 2000 besloot de Haagse gemeenteraad dat de tunnel met een nieuwe experimentele boortechniek zou worden aangelegd, nadat het Nederlandse kabinet een budget voor toepassing van deze techniek ter beschikking had gesteld.

De bouw van de 1600 meter lange tunnel is in 2004 gestart. Om het Hubertusduin zo veel mogelijk te ontzien is gekozen voor een met een tunnelboormachine geboorde tunnel. Voor elke rijbaan is een aparte buis met een buitendiameter van 10,2 meter met twee rijstroken geboord. Tussen de beide buizen werden 5 dwarsverbindingen aangelegd telkens met een tussenafstand van 250 meter. Om deze verbindingen te realiseren heeft men een vriestechniek toegepast, om verzakking te voorkomen. De bouw kostte circa 150 miljoen euro (exclusief BTW)

Op 25 oktober 2004 werd een feestelijke manifestatie gehouden ter gelegenheid van het begin van de bouw. Op 27 juni 2006 onthulde Pieter van Woensel, destijds wethouder Verkeer in Den Haag, samen met leerlingen van de Montessorischool Waalsdorp de naam van de boormachine: Grav-in Huberta De-Boora, roepnaam De-Boora.

In juli 2006 begon aan de kant van de N440 het boren van de eerste tunnelbuis. Op 13 november 2006, rond 18:30 uur, kwam de machine 1500 meter verder bij het Hubertusduin weer bovengronds. Daar werd de boormachine gedemonteerd en in onderdelen naar het begin getransporteerd, om daar na weer in elkaar te zijn gezet aan de tweede tunnelbuis te beginnen. Bij het boren van de laatste meters van de tweede tunnelbuis kreeg de boormachine nog onverwacht een probleem, veroorzaakt door de aandrijfmotoren. Op 4 juni 2007, om 17.50 uur, bereikte de machine voor de tweede keer het Hubertusduin, waardoor de eerste dubbele boortunnel met dwarsverbindingen onder zeer zachte grond een feit was geworden. Eerder was de Groene Harttunnel met een soortgelijke boortechniek aangelegd; deze tunnel bestaat echter uit één buis. Het boren van de buis vorderde met een snelheid van gemiddeld 28 meter per etmaal. Tijdens het boren bleven de bovengrondse gebouwen onbeschadigd en ontstond er nauwelijks verzakking.

De officiële opening heeft plaatsgevonden op 1 oktober 2008 door Camiel Eurlings, toenmalig minister van Verkeer en Waterstaat. De tunnel is voor verkeer opengesteld in de nacht van 3 op 4 oktober 2008.[3]

Trivia[bewerken]

  • In 2007 vond in aflevering 4 van The Phone een opdracht plaats in deze tunnel.
  • Een actiescène uit de film Pizza Maffia is gedeeltelijk in deze tunnel opgenomen.
  • In 2010 was de tunnel volgens EuroTAP de veiligste tunnel van Nederland

Externe links[bewerken]