Naar inhoud springen

Hungry Eyes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hungry Eyes
Single van:
Eric Carmen
Van het album:
Dirty Dancing
B-kant(en) "Where Are You Tonight"
Uitgebracht 7 november 1987
Opname 1987
Genre Poprock, softrock
Duur 4:06
3:49 (singleversie)
Label RCA Records
Schrijver(s) John DeNicola · Franke Previte
Producent(en) Eric Carmen
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Eric Carmen
The Rock Stops Here
(1986)
  Hungry Eyes
(1988)
  Make Me Lose Control
(1988)
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hungry Eyes is een plaat van de Amerikaanse zanger Eric Carmen. De single is afkomstig van het soundtrack album van de film Dirty Dancing.

Na zeker een ruim decennium geen hits meer te hebben gehad, scoorde Eric Carmen begin 1988 met dit nummer eindelijk weer een grote hit. Carmen zelf twijfelde aanvankelijk of hij het nummer wel moest opnemen, omdat hij bang was dat muziek op soundtracks nooit succesvol zou worden. Uiteindelijk nam hij het toch op, en achteraf bleek dat hij een extreem populair nummer had opgenomen dat tegenwoordig nog steeds op radiostations en in reclamespots te horen is.

De plaat haalde in thuisland de Verenigde Staten de 4e positie in de Billboard Hot 100 en in het Verenigd Koninkrijk slechts de 82e positie in de UK Singles Chart. In Nederland was de plaat op vrijdag 29 januari 1988 Veronica Alarmschijf op Radio 3 en werd een radiohit. De plaat bereikte de 12e positie in de Nederlandse Top 40 en de 16e positie in de Nationale Hitparade Top 100. In België bereikte de plaat de 7e positie van de Vlaamse Radio 2 Top 30.