I'll Be There for You (Bon Jovi)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
I'll Be There for You
Single van:
Bon Jovi
Van het album:
New Jersey
B-kant(en) "Homebound Train"
Uitgebracht 4 april 1989
Soort drager 7" 12" vinylsingle, cd-single, cassette
Opname 1988
Genre AOR, glam rock, power ballad
Duur 5:41
Label Mercury Records
Schrijver(s) Jon Bon Jovi · Richie Sambora
Producent(en) Bruce Fairbairn
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Bon Jovi
Born to Be My Baby
(1988)
  I'll Be There for You
(1989)
  Lay Your Hands on Me
(1989)
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

I'll Be There for You is een nummer van de Amerikaanse rockband Bon Jovi. Het is de derde single van hun vierde studioalbum New Jersey uit september 1988. Op 4 april 1989 werd het nummer op single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Door veel hardrock te laten horen op het album New Jersey wilden de mannen van Bon Jovi laten zien dat ze ruige jongens waren, maar met de rockballad "I'll Be There for You" laten ze zich van een serieuzere kant zien, zoals ze ook deden op de daaropvolgende albums Keep the Faith en These Days. De plaat werd een grote hit in Noord-Amerika, met een nummer 1-notering in de Amerikaanse Billboard Hot 100. In Canada werd de 2e positie bereikt, in Australië de 16e en in Nieuw-Zeeland de 23e. In Europa werd de plaat in een aantal landen een kleine hit. In Ierland werd de 6e positie bereikt en in het Verenigd Koninkrijk de 18e positie in de UK Singles Chart.

In Nederland werd de plaat een radiohit in de destijds twee hitlijsten. De plaat bereikte de 21e positie in de Nederlandse Top 40 en de 22e positie in de Nationale Hitparade Top 100.

In België bereikte de plaat de 18e positie in de Vlaamse Radio 2 Top 30 en de 29e positie in de voorloper van de Vlaamse Ultratop 50.