Ich Tu Dir Weh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ich Tu dir Weh
Single van:
Rammstein
Van het album:
Liebe Ist Für Alle Da
Uitgebracht 5 februari 2010
Soort drager Single
Genre Industrial Metal
Duur 5.02
Label Motor (Deel van de UMG)
Producent(en) Jacob Hellner en Rammstein
Singletijdbalk van Rammstein
"Pussy"
(2009)
  "Ich Tu Dir Weh"
(2010)
  "Haifisch"
(2010)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ich Tu Dir Weh ("Ik doe je pijn") is een single van de Duitse metalband Rammstein. Het is de tweede single van hun zesde studioalbum Liebe Ist Für Alle Da. De single kwam uit op 5 februari 2010.

Het nummer gaat over sadomasochistische fantasieën en is gebaseerd op de zeer omstreden roman American Psycho van Bret Easton Ellis. Dit is samen met de hoes de redenen waarom de originele Liebe ist für alle da in Duitsland niet meer aan minderjarigen verkocht mag worden. In plaats daarvan is er een gecensureerde versie uitgebracht waarop het nummer Ich Tu Dir Weh is vervangen door een stilte van vier seconden.

Van het nummer is een videoclip gemaakt. Deze is geregisseerd door Jonas Åkerlund. In de video is de hele band te zien op hun podium terwijl ze het nummer spelen. Deze video werd uitgebracht op de site visitx.com/rammstein.

Voor de clip liet Till Lindemann (de zanger van de band) een gaatje in zijn wang piercen om het draadje van het lampje door te steken. Voor de concerten gebruikt hij een draadje dat langs de mond binnenkomt.

Tracklist[bewerken]

  • Ich Tu Dir Weh
  • Pussy Remix – Scooter
  • Rammlied Remix – Devin Townsend
  • Ich Tu Dir Weh Remix – Small Boy

Externe links[bewerken]