Independence Party of America

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Independence Party of America
Afbeelding gewenst
Personen
Partijvoorzitter Frank Mackay
Fractieleider Senaat geen
Fractieleider Huis geen
Geschiedenis
Opgericht 23 september 2007
Algemene gegevens
Actief in Verenigde Staten
Richting Fiscaal: conservatief
Sociaal: centrum
Ideologie Centrisme, partijloze politiek
Kleuren Rood
Internationale organisatie -
Website www.independencepartyofamerica.com/
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Verenigde Staten

De Independence Party of America (Nederlands: Onafhankelijkheidspartij van Amerika) is een Amerikaanse centristische partij die in 2007 werd opgericht.

Oprichting en standpunten[bewerken]

Op 23 september 2007 werd de Independence Party of America (IPA) opgericht door activisten van de Independence Party of New York (tegenwoordig een afdeling van de federale IPA).[1]

De IPA streeft naar een partijloze benadering van problemen. Volgens de IPA worden problemen en kwesties tegenwoordig te veel partijpolitiek bekeken. De IPA wil dat de politiek verschillende oplossingen voor problemen in overweging neemt en daar uit de beste oplossing kiest. Vanwege deze opvatting is het logisch dat de IPA geen duidelijke standpunten inneemt. Wel is duidelijk dat de partij voorstander is van een liberale economie en in ethische kwesties gematigde opvattingen op na houdt. De partij steunt bij verkiezingen kandidaten van diverse partijen. Bij de burgemeestersverkiezingen van 2008 in New York City steunde de Independence Party of New York de kandidatuur van zittend burgemeester Michael Bloomberg.

Pogingen in 2009 om de Reform Party van Ross Perot in te lijven werd in december 2009 door een rechter in New York afgewezen omdat deze oordeelde dat niet Ross, maar David Collison de legitieme voorzitter van de Reform Party is.[2]

De huidige voorzitter van de IPA is Frank MacKay (2007-). De voormalige onafhankelijke senator Dean Barkley treedt op als adviseur van de partij.

[bewerken]

Het logo van de partij is een Amerikaanse zeearend met op de achtergrond een "I".

Aangesloten partij in de afzonderlijke staten[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]