Jacht op Carlos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jacht op Carlos
Oorspronkelijke titel La traque de Carlos
Auteur(s) Gérard de Villiers
Vertaler Maarten Meeuwes
Land Frankrijk
Taal Nederlands
Reeks/serie S.A.S.
Genre thriller
Uitgever A.W. Bruna Uitgevers
Uitgegeven 1995
Medium Pocket
Pagina's 191
Grootte en
gewicht
18cm
ISBN-code 9044925717
Voorloper De martelaren van de apartheid
Vervolg Bloedbad in Marrakech
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Jacht op Carlos is een spionageroman van auteur Gérard de Villiers en is het 116e deel uit de S.A.S.-reeks met als protagonist de Oostenrijkse prins en freelance CIA-agent Malko Linge.

Het verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Malko wordt, mede opverzoek van de Franse DGSE, door de CIA naar Berlijn gezonden om Ilich Ramírez Sánchez, beter bekend onder de naam Carlos de Jakhals en één van de meest gevaarlijke terroristen ter wereld, gevangen te nemen. Otto Lehr van de Bundesamt für Verfassungsschutz beweert dat een Syriër, Nabil Tafik, wenst over te lopen naar de Verenigde Staten. Deze Nabil Tafik lijkt jarenlang de contactpersoon tussen de Syrische regering en Carlos de Jakhals te zijn geweest.

Malko moet in het herenigde Berlijn, de Berlijnse Muur is nog pas enkele jaren geleden neergehaald door woedende Oost-Duitsers, achterhalen wie Carlos de Jakhals van wapens voorziet en hoopt dat Nabil Tafik hem meer kan vertellen.

Daarnaast kruist Malko het pad van Margot Zimmermann, een voormalig lid van de Rote Armee Fraktion. Welke relatie onderhoud zij met Carlos? En welke rol speelt Otto Lehr? Vervolgens vertrekt hij naar Syrië voor aanvullend onderzoek en ontdekt dat De Jakhals binnenkort naar Soedan zal vertrekken. Maar met welk doel?

Personages[bewerken]

Waargebeurde feiten[bewerken]

Het fictieve verhaal is gebaseerd op de op 17 juli 1994 in Soedan gearresteerde terrorist Carlos de Jakhals terwijl hij onder narcose was om een liposuctie-operatie te ondergaan.[1] Op 14 augustus 1994 werd hij overgedragen door de Soedanese regering aan de Franse DST.