Jan Mastwijk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jan_Mastwijk
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Jan Johannes Mastwijk
Geboren 14 december 1949
Partij CDA
Politieke functies
1991 - 2002 lid Provinciale Staten Drenthe
2002 - 2010 lid Tweede Kamer
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Jan Johannes (Jan) Mastwijk (Vleuten, 14 december 1949) is een Nederlands politicus. Hij zat van 2002 tot 17 juni 2010 in de Tweede Kamer namens het CDA.

Jan Mastwijk werd geboren in Vleuten. Na de HBS volgde hij in Utrecht achtereenvolgens de opleiding gemeenteadministratie, gemeentefinanciën en opleiding Hoger Bestuursambtenaar. Inmiddels werkte hij als ambtenaar bij de toenmalige gemeente Linschoten en later bij de gemeente Boskoop. Na enkele jaren bij de provincie Zuid-Holland gewerkt te hebben, werd Mastwijk hoofd financiën van de gemeente Pijnacker. In 1985 verhuisde hij naar Hoogeveen, waar hij achtereenvolgens hoofd financiën, directeur middelen en directeur planning en projecten was.

Na enkele jaren in de Provinciale Staten van Drenthe te hebben gezeten, werd Mastwijk in 2002 gekozen tot lid van de Tweede Kamer. Hier hield hij zich onder meer bezig met rijksuitgaven, stads- en streekvervoer, taxi-wetgeving, tuinbouw, fruitteelt, boomkwekerij, bollenteelt en gewasbescherming, en met defensie (ruimtelijke ordening en milieu).

Mastwijk stond in 2010 voor de Tweede Kamerverkiezingen namens het CDA wederom op de kandidatenlijst. Hij behaalde 8.343 stemmen, maar vanwege zijn 38e plaats werd hij niet herkozen.