Jean-Jacques Clocquet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jean-Jacques Clocquet
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Jean-Jacques Clocquet
Geboortedatum 31 juni 1960
Geboorteplaats La Louvière
Nationaliteit Vlag van België België Belgisch
Positie verdediger
Clubinformatie
Rugnummer 22
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Jean-Jacques Cloquet (La Louvière, 31 juli 1960) is een voormalig Belgisch voetballer. Hij speelde als verdediger. Terwijl hij op het hoogste niveau speelde, studeerde hij verder aan de universiteit en werd hij burgerlijk ingenieur. Nadat hij gedelegeerd bestuurder van de luchthaven van Charleroi was, werd hij op 7 januari 2019 de nieuwe operationele en commerciële directeur van de dierentuin Pairi Daiza.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Jean-Jacques Cloquet begint in zijn geboorteplaats La Louvière . Al snel opgemerkt, tekende hij bij de club toen hij nog maar 17 jaar oud was. Zijn eerste seizoen werd gekenmerkt door deelname aan de finale van de Beker van België, verloren (2-0) tegen Beveren .

Cloquet speelde zes seizoenen. Sportief succes is er niet meer zoals tijdens zijn eerste jaar. Als de club in 1979 midden op de tafel bleef staan, kon ze in 1980 degradatie niet vermijden.

Cloquet begeleidt de "Zèbres" in Divisie 2. De seizoenen gaan voorbij en de "nummer 22" is nooit in het spel om te hopen terug te keren naar D1: 6, 11, 10 en dan 6 .

In 1985 was er eindelijk een opheldering in het grijs. Sporting Carolo speelt de hoofdrollen. Hij moet de titels laten glippen naar RWDM, die zojuist is gedaald. Op 2 plaats nemen Cloquet en de Zèbres deel aan de laatste ronde. De Sportingmen werden vanaf het begin verslagen ( 2-0 ) in Winterlsag en herstelden zich en behaalden 5 successen, synoniem met de eerste plaats en dus een terugkeer naar de elite van het Belgische voetbal het volgende seizoen. Een rendement dat niet JJ is. Cloquet die terugkeert naar de R. AA Louviéroise waar hij twee jaar later zijn carrière beëindigde.

Universitaire studies en omscholing[bewerken | brontekst bewerken]

JJ. werd in 1983 een "burgerlijk elektrotechnisch ingenieur - energieoptie". Cloquet werkte het jaar daarop tot 2003 voor " Solvay Factories" en werd "directeur van de operationele eenheid BENELUX en van de Europese PVC-promotieafdeling".

Kleine terugkeer naar het voetbal van 2003 tot 2004, toen hij directeur werd van Royal Charleroi Sporting Club. Van 2005 tot 2007 was hij technisch directeur van “La Carolorégienne”, een sociale huisvestingsmaatschappij.

Vanaf 2007 vervoegde Jean Jacques Cloquet de luchthaven van Charleroi als zelfstandige met als doel de inkomstenafdeling te ontwikkelen die geen verband houdt met de luchtvaart (catering, parkeren, enz.). Hij klom door de gelederen en werd in 2008 volwaardig staflid en vervolgens commercieel directeur niet-luchtvaart (2009 ). In 2010 vervulde hij de functie van HR-directeur en uiteindelijk werd hij eind 2012 algemeen directeur van het bedrijf.

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]