Jij en ik (Bill van Dijk)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jij en ik
Single van:
Bill van Dijk
B-kant(en) Leven is...
Uitgebracht 1982
Genre Nederlandse muziek
Label Utopia Music
Schrijver(s) Liselore Gerritsen
Componist(en) Dick Bakker
Producent(en) Piet Souer
Bill van Dijk
1973
Can’t wait long
  1982
Jij en ik
  1982
Ik blijf ...
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jij en ik is een van de weinige singles van Bill van Dijk.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De single is een vastlegging van de winnende artiest met het winnende lied van het Nationaal Songfestival 1982. Jij en ik was geschreven door Liselore Gerritsen (tekst), Dick Bakker (muziek) en Peter Schön (arrangement). Piet Souer was de muziekproducent. Bill van Dijk werd toen beschouwd als een wat vreemde afgezant naar het Eurovisiesongfestival 1982. Hij had er namelijk al een hele carrière opzitten als musicalzanger. De combinatie boekte dan ook een mager resultaat op het Eurovisiesongfestival. Hij werd zestiende in een veld van achttien. Hij had echter wel te maken met een songfestivalevergreen. Nicole Hohloch won met Ein bißchen Frieden. Voor de internationale markt werd Jij en ik vertaald naar Break away. Van Dijk ging niet bij de pakken neerzitten en zou in de volgende jaren uitgroeien tot een van de bekendste musicalsterren van Nederland.

De B-kant van de single was nu eens niet een afvaller van het Nationaal Songfestival, maar een lied waar Bill van Dijk zelf aan meegeschreven had, samen met producersduo Piet Souer en Martin Duiser.

Een opvallend detail bij de single is dat het werd uitgegeven door Utopia Music. Dat was een werkmaatschappij van Roba Music, dat ook betrokken was bij TTR, het dan al failliette platenlabel waarop Het is een wonder van Linda Williams verscheen, de inzending van een jaar daarvoor.

Hitnotering[bewerken | brontekst bewerken]

De verkoopresultaten waren dermate matig, dat Jij en ik niet verder kwam dan de twintigste plaats in de tipparade van de Nederlandse Top 40. De Mega Top 50 haalde hij niet.