Tijd (Saskia & Serge)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tijd....
Single van:
Saskia & Serge
Van het album:
Liedjes voor alle tijden
B-kant(en) Vandaag begint de toekomst
Uitgebracht 1971
Genre Nederlandse muziek
Label Philips Records
Schrijver(s) Joop Stokkermans, Gerrit den Braber
Producent(en) Rine Geveke
Saskia & Serge
1971
Zomer in Zeeland
  1971
Tijd....
  1971
Zie zomer
Volgorde op Liedjes voor alle tijden
  A1
Tijd....
  A2
Wij blijven geloven in morgen
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Tijd.... is een single van Saskia & Serge (Ruud Schaap, roepnaam Serge en Trudy van den Berg, roepnaam Saskia). Het is afkomstig van hun album Liedjes voor alle tijden. Tijd.... was de inzending voor het Eurovisiesongfestival 1971.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied is geschreven door Joop Stokkermans (muziek) en Gerrit den Braber (tekst). Beiden waren doorgewinterde schrijvers van liedjes voor het Eurovisiesongfestival. Saskia en Serge werden op de single begeleid door het orkest onder leiding van Bert Paige. Saskia & Serge deden voor de tweede maal mee aan het Nationaal Songfestival. In 1970 werden ze ingehaald door Hearts of Soul met Waterman. Een vermoeden van malversaties tijdens het stemmen bleef boven dat songfestival hangen. In 1971 lag de situatie anders. De NOS koos alleen het duo uit ter inzending. Zij zongen zes liedjes waarvan Tijd.... de meeste stemmen kreeg; tweede werd het liedje Lente. Philips Records perste echter als B-kant Vandaag begint de toekomst, geschreven door orkestleider Richard Pulin en Marian de Garriga. Die laatste werd voornamelijk bekend als schrijfster van jingles en reclamespots.

In Ierland werden Saskia & Serge met het Zweedse Family Four gedeeld zesde in een door Séverine Un banc, un arbre, une rue gewonnen competitie. Aldaar stond het orkest traditiegetrouw onder leiding van Dolf van der Linden.

Tijd.... werd ook opgenomen in het Engels (Time) en Frans (Le temps). Voor de Engelse markt (en wellicht een internationale carrière) werd de elpee in zijn geheel vertaald Tijd.... werd Time, Vandaag begint de toekomst werd Today is the beginning of the rest of our live en Lente werd Spring. Liedjes voor alle tijden werd Songs for all seasons.

Hitnotering[bewerken | brontekst bewerken]

Tijd.... haalde geen hitnotering in de Nederlandse lijsten van de Nederlandse Top 40 en de Hilversum 3 Top 30 en of Daverende 30.