Wijs me de weg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wijs me de weg
Single van:
Humphrey Campbell
B-kant(en) 2.Open your eyes
3.True hearts
Uitgebracht 1992
Genre Nederlandse muziek
Label Dureco
Schrijver(s) Edwin Schimscheimer
Humphrey Campbell
1980
Heaven’s full of angels
  1992
Wijs me de weg
  1992
You’re so good
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Wijs me de weg is een single van Humphrey Campbell.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Na zijn single Heaven’s full of angels uit 1980 werd het enige tijd stil rond deze zanger. Hij studeerde in die tijd zangkunst aan het Hilversums Conservatorium en daarna gaf hij daar zelf les. Hij zong echter in die tijd mee opnames van allerlei Nederlandse artiesten van Rob de Nijs tot aan Henk Westbroek. In 1989 trad hij weer op onder andere in de musical A Night at the Cotton Club, waarin ook Ruth Jacott zong. Campbell en Jacott vormden toen een stel (tot 2011). Wijs me de weg was Campbells liedje toen hij optrad tijdens het Nationaal Songfestival 1992. Nederland had een jaar overslagen aangezien het Eurovisiesongfestival 1991 op 4 mei gehouden werd. In het achtergrondkoor zong Jacott haar partij mee net als de broers Ben en Carlo Campbell, die op de platenhoes staan afgebeeld. Tijdens het Eurovisiesongfestival 1992 zongen ze ook mee. Het jaar daarop zouden Campbell en Jacott stuivertje wisselen, toen zong Humphrey in het achtergrondkoor van Jacott. Tijdens het songfestival in 1992 werd Humphrey negende in een veld van drieëntwintig.

Van Wijs me de weg werd ook een Engelstalige versie opgenomen getiteld Open your eyes. Als derde nummer werd op de cd-single Campbells eigen True hearts meegeperst.

In 1992 stokte de verdere zangcarrière van Campbell; er verscheen geen muziek meer van hem behalve als onderdeel van C.C. Campbell. Hij bleef wel werken in de muziekwereld, maar meer op de achtergrond als arrangeur en muziekproducent met name (uiteraard) met Jacott. Edwin Schimheimer was verantwoordelijk voor hitjes van bijvoorbeeld Lisa Boray, Willeke Alberti en Twarres.

Hitnotering[bewerken | brontekst bewerken]

Wijs me de weg haalde slechts een heel bescheiden hitnotering in Nederland.

Nederlandse Top 40[bewerken | brontekst bewerken]

De Top 40 werd niet gehaald.

Nederlandse Single Top 100[bewerken | brontekst bewerken]

Hitnotering: 2-5-1992 t/m 5-6-1992
Week: 1 2 3 4 5
Positie: 96 82 70 66 75 uit