Johan Famaey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Johan Famey
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Johan Famaey
Geboren 4 april 1979 in Lokeren (België)
Land Vlag van België België
Stijl Hedendaagse muziek met elementen uit de Romantiek
Beroep Componist
Pianist
Nevenberoep Dirigent
Instrument piano, orgel, yangqin
Officiële website
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Johan Famaey (Lokeren, 4 april 1979) is een hedendaagse Belgische componist, pianist, organist en dirigent. Hij schrijft vooral pianowerken met orkestrale achtergrondmuziek.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Famaey studeerde bij Jenny Stoop orgel aan de SAMW te Lokeren en werd laureaat van Dexia Classics in 1997. Hij vervolmaakte zich in 2002 aan het Lemmensinstituut te Leuven bij hoofddocent Luc Ponet voor orgel en piano als tweede instrument bij docente Veerle Dieltiens. Harmonie studeerde Johan bij Carl Van Eyndhoven en contrapunt bij Hans Vervenne. Daarnaast volgde Johan masterclassen voor improvisatie aan de Altenberg Akademie.

Op 1 juli 2005 vertrok Johan naar Qingdao in China. Johan doceerde kamermuziek aan de Qingdao University Music Conservatory en de faculteit voor muziek aan de Qingdao University for Science and Technology.

In mei 2008 werd Johan organist-titularis van het nieuwgebouwde Jaeger-Brommer kathedraalorgel te Qingdao. In datzelfde jaar voerde Johan samen met het Qingdao Symphony Orchestra in het National Grand Theatre te Peking, de 3e 'Orgelsymfonie' uit van C. Saint-Saens. Johan verzorgde er vele concerten en orgelintroducties en componeerde en arrangeerde muziek voor orgel met de Chinese instrumenten yangqin, pipa, dizi en sheng.[1]

Later vestigde Famaey zich in Hamme te België. Hij trouwde op 28 april 2008.