Jonas Van Thielen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jonas Van Thielen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1986
Geboorteplaats Vlag van België Holsbeek
Werk
Beroep Acteur
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Jonas Van Thielen (Holsbeek, 1986) is een Vlaamse theateracteur. Hij is de zoon van Stev Van Thielen en Ann Mulders, allebei televisiemaker. Hij is de broer van Mik Cops, ook televisiemaker (bij het productiehuis De Chinezen), en van Kathryn Cops, regisseur van Dagelijkse kost en sidekick van Jeroen Meus.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Jonas was verschillende jaren leider bij de Scouts van Leuven. Na zijn debuutvoorstelling De Leeuw van Vlaanderen, een tribute en zijn tweede voorstelling Live Achievement, toerde hij rond met zijn derde solovoorstelling PSP/Peter Sellers Project/PlayStation Portable.[bron?] Hij speelde mee in de serie 16+ als Bert en verscheen ook in De laatste show en tweemaal in Mag ik u kussen?. Hij was verder te zien in het reportageprogramma Ten oorlog en de tv-serie Vriendinnen. In 2018 maakte Van Thielen ook zijn intrede in de tv-serie Tegen de sterren op. Sinds november 2019 speelt hij Zwarte Piet in Dag Sinterklaas op Ketnet.

Van Thielen studeerde in 2008 af aan het Lemmensinstituut in Leuven, waarna hij de '2 year Acting Course' volgde aan de London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA).

Van Thielen regisseerde in 2022 ‘Stilte AUB!’ in KTg Uilenspiegel te Diest. Het was één van zijn meesterwerken waarbij er steeds lovende kritieken werden gegeven onder meer door Het Laatste Nieuws.

In 2023 toert hij samen met Guga Baul in een reis doorheen het Vlaamse televisielandschap van de jaren 1980 en '90, genaamd 'Badje vol met stroop'. Rode draad is hun oppergod Urbanus, van wie ze een film vertellen, Hector of Koko Flanel. Ze brengen een ruime keus aan grappige weetjes uit televisie-makend Vlaanderen, waarbij Baul de stemmen-imitaties doet en Jonas zijn chocoverslaving cultiveert.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Filmografie
Jaar Titel Rol Opmerkingen
Televisie als presentator
2013 Ten oorlog I
2015 Ten oorlog II
Televisie als acteur
2005 16+ Bert Alleen reeks 1
2013 Met man en macht Gastrol (3 afl.)
2014 In Vlaamse velden Soldaat Gastrol
2014 Vriendinnen Peter
2018 Tegen de Sterren op Diverse rollen
2019 Dag Sinterklaas Zwarte Piet
2021 Familie Dokter Bob Moons Gastrol
Films als presentator
2015 Leuven Autovol & Autovrij Documentaire
Films als acteur
2013 House of Thought Stephen Korte film