Joshua Livestro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Joshua Livestro
Livestro geïnterviewd in 2016.
Livestro geïnterviewd in 2016.
Algemene informatie
Geboren Amersfoort, 16 december 1970
Nationaliteit Nederlandse
Beroep Columnist, publicist, politiek activist
Overig
Religie Evangelisch
Politiek Rechts, conservatief
Portaal  Portaalicoon   Media

Joshua Livestro (Amersfoort, 16 december 1970[1]) is een Nederlands politiek activist, columnist en publicist, woonachtig in Guernsey. Hij is lid van de VVD maar alleen op de achtergrond actief in deze politieke partij.

Levensloop[bewerken]

Studie[bewerken]

Livestro studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden, alwaar hij afstudeerde op een scriptie over Nietzsche en het aristocratisch ethos bij de rechtsfilosoof Andreas Kinneging, en behaalde vervolgens een M.Phil. politieke filosofie aan de Universiteit van Cambridge. Tijdens zijn studietijd in Leiden was Livestro een actief dammer.

Bekering tot het christendom[bewerken]

Het bekijken van tv-uitzendingen van de Evangelische Omroep, het lezen van werken van de Griekse filosoof Plato alsmede het volgen van een Alphacursus van de Anglicaanse Kerk (mede)veroorzaakten een innerlijke omwenteling in het leven van Livestro die er uiteindelijk toe leidde dat hij zich bekeerde tot het christelijk geloof en er een fervent uitdrager van werd. Op grond daarvan heeft bij hem de mening postgevat dat "we worden gedwongen tot de erkentenis dat wij niet de maat van alle dingen zijn, omdat onze daden als niets zijn in vergelijking met Gods grootheid. Door die boodschap te verkondigen, houden christenen in een liberale samenleving het besef levend van de eeuwige waarden waarop een werkelijke tolerantie gebaseerd dient te zijn."[2][3] Na in eerste instantie lid te zijn geworden van een Anglicaanse Kerk is hij tegenwoordig aangesloten bij een evangelische kerk in de Midden-Engelse stad Nottingham.

Loopbaan[bewerken]

Na zijn afstuderen in Cambridge werkte Livestro in Londen op het hoofdkantoor van de Conservative Party. Van 1999 - 2002 was Livestro persoonlijk medewerker van Europees Commissaris Frits Bolkestein in Brussel. Van oktober 2002 tot april 2003 vormde hij samen met Bart Jan Spruyt de directie van de Edmund Burke Stichting, die in het najaar van 2002 een kantoor had geopend in Den Haag als conservatieve denktank. In april 2003 vertrok Livestro bij de Burke Stichting na een conflict met het bestuur. Sindsdien werkt Livestro voornamelijk als freelance columnist voor publicaties in Reader's Digest en De Telegraaf. Hij was in het verleden ook columnist van het Algemeen Dagblad en medewerker van Vrij Nederland.

Op 9 februari 2009 lanceerde Livestro het weblog De Dagelijkse Standaard.[4] De website geeft commentaar op en achtergronden bij de actualiteiten en heeft een aantal bekende bloggers, zoals Bart Jan Spruyt en Arend Jan Boekestijn.

Op 18 september 2014 lanceerde Livestro samen met Annabel Nanninga en enkele andere bekende conservatieve opiniemakers het online magazine Jalta.nl.[5][6]

Bibliografie[bewerken]