King George V (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Underground.svg
King George V DLR
King George V DLR.jpg
Algemeen
Beheerd door Docklands Light Railway
Belangrijke data Opening 2005
Constructie
Perrons 2
Transport for London
Zone 3
Underground
Lijn / Richting Volgend station
Ligging
Plaats North Woolwich
District (borough) Newham
Transport for London - Lijst metrostations
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

King George V is een station van de Londense Docklands Light Railway.

Geschiedenis[bewerken]

In 2005 konden de treinen van de Docklands Light Railway na het vertrek uit Canning Town alleen in zuidelijke richting naar Royal Victoria. In hetzelfde jaar ontstond er een nieuw traject vanaf Canning Town richting Woolwich. De treinen zouden via West Silvertown, Pontoon Dock, London City Airport terechtkomen op het eindstation King George V.

Het station vandaag de dag[bewerken]

Het station is één van de weinige Docklands Light Railway stations die zich op straatniveau bevinden. Het heeft een directe verbinding met de Woolwich Ferry en het busstation van North Woolwich. Het was op een loopafstand van het Noorth Woolwich station van de Silverlink. Dat station is nu gesloten. Het staat vast dat medio 2009 station King George V niet langer het eindpunt zal zijn van het traject. De lijn wordt doorgetrokken richting Woolwich Arsenal dat zich bevindt aan de andere kant van de Theems.

Dienstregeling[bewerken]

Richting Londen[bewerken]

De perrons van het Docklands Light Railway station

Elke tien minuten rijdt er een trein in de richting van Bank in de City. De reistijd naar Canning Town met eventuele overstap op de Jubilee Line bedraagt 9 minuten. 14 minuten reistijd geldt voor Poplar met eventuele overstap op de Docklands Light Railway richting Lewisham en Stratford. Een reis naar Bank in het centrum van Londen kost 24 minuten.

Stations van de Docklands Light Railway