London City Airport (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Underground.svg
London City Airport (DLR)
London City Airport
Algemeen
Beheerd door Docklands Light Railway
Belangrijke data Opening 2005
National Rail
Opening 2005
Perrons 2
Transport for London
Zone 3
Underground
Lijn / Richting Volgend station
Ligging
Plaats London City Airport
District (borough) Newham
Transport for London - Lijst metrostations
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

London City Airport is een station van de Docklands Light Railway dat in verbinding staat met het vliegveld London City.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2005 konden treinen van de Docklands Light Railway alleen na het vertrekken uit Canning Town in zuidelijke richting naar Royal Victoria. In hetzelfde jaar ontstond er een nieuw traject vanaf Canning Town richting Woolwich. De treinen zouden via West Silvertown, Pontoon Dock en London City Airport terechtkomen op het eindstation King George V.

Het station is geopend in 2005. Voor de bouw was het land eigendom van de Drew Primary School. Het nieuwe gebouw van de school kan worden gevonden aan de andere kant van de weg.

Het is overigens het enige station op het gehele netwerk van de DLR met loketten. Aangezien toekomende internationale reizigers via London City Airport mogelijk nog niet in het bezit zijn van een "Oyster card" werd er beslist om als uitzondering toch echte loketten te bouwen zij het met zeer beperkte openingsuren.

Dienstregeling[bewerken | brontekst bewerken]

Richting Londen[bewerken | brontekst bewerken]

Elke tien minuten rijdt er een trein in de richting van Bank in de City of London. De reistijd naar Canning Town met eventuele overstap op de Jubilee Line bedraagt 7 minuten. 12 Minuten reistijd geldt voor Poplar met eventuele overstap op de Docklands Light Railway richting Lewisham en Stratford. Een reis naar Bank in het centrum kost 22 minuten.

Stationsbord met de kleuren van de DLR

Richting King George[bewerken | brontekst bewerken]

Elke tien minuten rijdt er een trein in de richting King George V in de gemeente Woolwich. De reistijd bedraagt 2 minuten. London City Airport ligt één station van het eindpunt af.

Stations van de Docklands Light Railway