Knights of Honor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Knights of Honor
Ontwikkelaar Black Sea Studios
Uitgever Sunflowers (Europa)
Paradox Interactive (Amerika)
Datum van uitgave 1 oktober 2004 (Europa)
10 mei 2005 (Amerika)
Genre Real-time strategy
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: Everyone (E)
Platform PC
Systeemeisen
Windows 98 SE, P3 1 GHz of AMD Athlon processor, 256 MB RAM, 1.2 GB op harde schijf, 16 MB videokaart met 1024*768 resolutie, DirectX 9
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Knights of Honor is een historisch real-time strategy computerspel ontwikkeld door het Bulgaarse Black Sea Studios, uitgebracht in Europa op 1 oktober 2004 door Sunflowers en op 10 mei 2005 door Paradox Interactive in Amerika[1].

Algemeen[bewerken]

De speler probeert ten tijde van de middeleeuwen de heerser over Europa te worden door middel van veldslagen, spionage, religie, diplomatie, het drijven van handel en het sluiten van allianties. Ook dient de speler het eigen koninkrijk te beheren. Andere naties streven hetzelfde doel na wat logischerwijs voor conflicten zorgt.

De speler bezit (maximaal) negen Ridders (Knights) die een belangrijk deel uitmaken van het spel; zij kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om te vechten in oorlogen, de provincies te beheren en handelsverdragen te sluiten met andere heersers.

In een van de drie perioden van de middeleeuwen (vroege middeleeuwen, hoge middeleeuwen, late middeleeuwen) krijgt de speler de leiding over een gekozen natie met als doel deze uit te breiden. Elke periode heeft z'n eigen problemen en gebeurtenissen. Ook de keuze welke natie men wil leiden beïnvloedt de moeilijkheid van het spel met andere economische en sociale omstandigheden, verschillende grootte van provincies en hoe de andere naties op je reageren.

Externe links[bewerken]