Larry Page

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Larry Page
Larry Page in the European Parliament, 17.06.2009.jpg
Persoonlijke informatie
Geboren 26 maart 1973
Geboorteplaats Lansing (Michigan), Verenigde Staten
Opleiding Universiteit van Michigan, Stanford-universiteit
Bedrijf Google Inc.
Portaal  Portaalicoon   Economie
Eric Schmidt (l), Sergey Brin (m), Larry Page (r)

Lawrence E. Page, beter bekend als Larry Page (Lansing (Michigan), 26 maart 1973), is een van de oprichters van Google Inc., een bedrijf dat startte met een zoekmachine op internet. Met een vermogen van 53,7 miljard dollar (2018 Forbes) behoort hij tot de 50 rijkste mensen ter wereld.

Larry Page is de zoon van Carl Vincent Page, een informaticaprofessor aan de Michigan State University, en Gloria Page.

Larry Page heeft aan de Universiteit van Michigan zijn bachelortitel behaald en heeft vervolgens zijn masteropleiding gedaan aan de Stanford-universiteit. In zijn studietijd heeft hij een werkende inkjetprinter gebouwd bestaande uit LEGO-blokken.

Na zijn mastertitel behaald te hebben is hij in Stanford begonnen als promovendus. Tijdens zijn promotie ontwikkelde hij samen met Alex Sonkin en Sergey Brin de Google-zoekmachine. Tot 2001 was Page mede-directeur van Google.

Larry Page is vanaf 4 april 2011 terug bij Google Inc. en heeft de functie van Chief Executive Officer van Eric Schmidt overgenomen.[1]

Publiek optreden[bewerken]

Page hield samen met Sergey Brin een presentatie op de TED-bijeenkomst van maart 2007 over hoe Google globaal in elkaar steekt, hoe het zo heeft kunnen groeien en hoe uitbreidingen tot stand komen.

Referenties[bewerken]