Liebrecht Vanbeckevoort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Liebrecht Vanbeckevoort.
in gesprek met Fred Brouwers tijdens een optreden met Frascati Symphonic

Liebrecht Vanbeckevoort (Mechelen, 26 september 1984) is een Belgisch concertpianist. Hij werd in mei 2007 finalist voor de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor piano te Brussel en behaalde de zesde plaats en ontving de Prijs van de stad Brussel.[1] Hij was in 2007 tevens gastsolist tijdens de Night of the Proms.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vanbeckevoort startte de pianostudie reeds op 8-jarige leeftijd. Van 2002 tot 2006 was hij leerling van Jan Michiels aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In juni 2006 haalde hij een Master diploma voor piano met grote onderscheiding. Tussen 2002 en 2005 studeerde hij ook bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en bekwam het postgradueel diploma in 2005 summa cum laude.

In 2006 zette hij de pianostudies voort te Boston aan het New England Conservatory bij prof. Russel Sherman. Hij nam deel aan masterclasses bij bekende muziekpedagogen als Dmitri Bashkirov, İdil Biret, Wha Kyung Byun, Alexander Korsantia, Kum Sing Lee, Hans Leygraf, Daniel Pollack, Menahem Pressler, Igor Roma, Charles Rosen, Eduardo Torbianelli, Mikhail Voskresensky en Jan Wijn.

Onderscheidingen en prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Vanbeckevoort nam deel aan vele internationale wedstrijden en behaalde verschillende onderscheidingen.

In de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd van 2007 speelde Vanbeckevoort een uitvoering van het Kris Defoorts plichtwerk Dedicatio. In de finale op 2 juni 2007 speelde hij naast het in te studeren plichtwerk, de sonate opus 90 van Ludwig van Beethoven en het derde pianoconcerto van Prokofjev. Hij behaalde uiteindelijk de zesde plaats in deze wedstrijd.[2] De pianist kaapte ook de publieksprijzen weg, zowel van de VRT als bij de RTBF.