Liora Simon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Liora Simon is een Israëlische zangeres, haar artiestennaam is gewoon Liora. Ze werd eind jaren 60 geboren.

Haar eerste album in 1994 stond op één in de Israëlische hitparade. In 1995 nam ze deel aan Kdam Eurovision de Israëlische preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Het lied Amen werd geschreven door Moshe Datz die in 1991 samen met zijn vrouw Orna 3de werd op het songfestival in Rome. Liora won met grote voorsprong en verzamelde 82 punten van de 84 die er maximum te rapen vielen. Er was wel commotie geweest, het Duo Datz wilde het lied toch zelf brengen omdat ze er zeker van waren hiermee het songfestival te winnen. Toen Liora won vroeg ze Moshe en Orna mee op het podium voor de reprise.

In Dublin, de gaststad van het songfestival, verscheen Liora als een van de grote favorieten aan de start. Uiteindelijk werd ze 8ste.

Liora was ook getrouwd en had 2 kinderen maar haar huwelijk mislukte. Ze keerde terug naar haar ouders en haar carrière leek zo goed als voorbij. Toevallig leerde ze een manager kennen die haar terug in de spotlight bracht, maar niet in dat van Israël maar wel Zuid-Amerika. Ze pendelt tussen de Zuid-Amerikaanse landen waar ze een grote vedette is en haar thuisland waar niemand haar nog kent.