Se stiamo insieme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Love is cruel)

Se stiamo insieme is een lied geschreven door Riccardo Cocciante en Mogol. Cocciante nam het als eerste zelf op[1] en haalde ermee veertien weken de eerste plaats in de Italiaanse hitparade. Het plaatje kende ook in Nederland enig succes. Daarna volgden nog enkele Italiaanse covers.[2] Echter, binnen dat covercircuit valt op dat voornamelijk Nederlandse artiesten liefhebber zijn van dit lied.

Danny de Munk[bewerken | brontekst bewerken]

Ze zei niet één keer ik hou van jou
Single van:
Danny de Munk
B-kant(en) Nachtleven
Uitgebracht 1991
Genre Nederlandse muziek
Duur 4:43
Label Indisc
Producent(en) Hans van Eijck
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Als eerste cover voor de Nederlandse markt verscheen er een compact disc-single van Danny de Munk.[3] Hij zong het lied in een vertaling of met een nieuwe tekst van Hannie Buenen.[4] Hij nam het op voor zijn album Vrienden van het leven uit 1991. Noch de single, noch het album haalden de Nederlandse of Belgische hitparades .

Sandra Reemer[bewerken | brontekst bewerken]

Love is cruel
Single van:
Sandra Reemer
Van het album:
Valleys of emotion
B-kant(en) You make my life worthwhile
Uitgebracht 1992
Label CBS
Producent(en) Bolland & Bolland
Sandra Reemer
1991
He was the one
  1992
Love is cruel
  1993
Domenica
Volgorde op Valleys of emotion
7
You make my life worthwhile
  8
Love is cruel
  9
Si, Maria
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Sandra Reemer was de tweede Nederlandse artieste die zich aan dit lied waagde. Zij liet Rob en Ferdi Bolland een nieuwe Engelse tekst op de melodie zetten en nam het onder de titel Love is cruel[5] op voor haar album Valley of emotions, waarop meerdere liedjes van Cocciante staan. Inspirator was Addy van den Krommenacker, begeleidster van Reemer destijds. Zij zong het voor. Het lied kreeg later een bijzondere betekenis in het leven Sandra toen haar relatie met Ferdi Bolland stuk liep en Reemer haar leven overpeinsde[6]. Ook de versie van Sandra Reemer haalde de hitparades niet.

André Hazes[bewerken | brontekst bewerken]

Ik dacht dat het uit was
Single van:
André Hazes
B-kant(en) Ik leef m’n eigen leven[7]
Uitgebracht februari 1994
Label EMI Nederland
Schrijver(s) Pim Koopman, Jeroen Englebert, André Hazes
André Hazes
1993
Uit m'n bol
  1994
Ik dacht dat het uit was
  1994
Ik heb u lief mijn Nederland
Portaal  Portaalicoon   Muziek

De volgende was André Hazes. Hij nam het op om te laten dienen als B-kant van zijn single Ik dacht dat het uit was. Die schampte de Mega Top 50 met twee weken notering in de onderste regionen.[8]

Roxeanne Hazes en André Hazes jr. namen het vervolgens op voor hun album Van jou, voor jou, dat zowel in Nederland als België enig succes had. Het is dan 2010. De volgende opname kwam van Martijn Fischer[9]. Hij speelde de rol van André Hazes in de film Bloed, zweet en tranen over diens leven. Het verscheen op de soundtrack van die film, waarop tevens Hazes’ eigen versie te horen was. André Hazes jr. bracht in 2014 een tweede cover van het lied uit. Ditmaal deed hij dit nadat hij het nummer ten gehore bracht bij televisieprogramma De beste zangers van Nederland.[10] Er werd positief door de kijker gereageerd, waarna Hazes jr. besloot om het nummer als single uit te brengen, met de titel Ik leef mijn eigen leven. Hij had hier bescheiden succes mee; het stond drie weken in de Single Top 100 waarin het piekte op de dertigste plaats.[11] De Nederlandse Top 40 werd niet bereikt, al kwam het wel tot de achtste plaats van de Tipparade.[12] Deze versie heeft in Nederland de platina status.[13]

NPO Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer met notering(en)
in de NPO Radio 2 Top 2000[noot 1]
'99'00'01'02'03'04'05'06'07'08'09'10'11'12'13'14'15'16'17'18'19'20'21'22'23
Ik leef m'n eigen leven -----------------------1534 1428
  1. Een getal geeft de plaats aan en een '-' dat het nummer niet genoteerd was. Een vetgedrukt getal geeft aan dat dit de hoogste notering betreft.