LulzSec

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lulz Security
Motto of slagzin "The world's leaders in high-quality entertainment at your expense"
"Laughing at your security since 2011"
Oprichting 2011
Sleutelfiguren Anonymous, LulzRaft
Producten Hacken
Sector Informatica
Portaal  Portaalicoon   Economie

LulzSec of Lulz Security is een hackersgroep die sinds maart 2011 bekend werd door aanvallen op diverse prominente doelwitten, waaronder het PlayStation Network van Sony. Ook heeft de groep onder andere websites van de Amerikaanse Senaat, pornosite pron.com en de site van de CIA gehackt en privacy-gevoelige informatie gelekt. Het huidige motto van de groep luidt: "The world's leaders in high-quality entertainment at your expense". Eerder was dit "Laughing at your security since 2011".

De naam van de groep is ontleend aan het internetneologisme lulz voor LOL (Laughing Out Loudly), want de slachtoffers worden uitgelachen. Zo werden wachtwoorden, gestolen van Fox Broadcasting Company, zoals "Fox1234", "foxfox" of "foxsales" bekendgemaakt, wat de slechte beveiliging bij dit bedrijf in een schril licht zet. Ook trad de groep, na een geslaagde overval, "fuck fbi friday" in het jargon van de groep, op als klokkenluider. Volgens de Wall Street Journal zijn de aanvallen van de groep eerder streken, dan een serieuze cyberoorlog. Tevens wordt door beveiligingsexperts [1] opgemerkt dat deze groep de betreffende bedrijven wakker schudt en met zijn acties de noodzaak tot een betere beveiliging aantoont.

Sinds juni 2011 richt deze hackersgroep zich ook op games. Zo hadden ze het spel EVE Online tot twee keer toe aangevallen en Minecraft 1 keer, beide servers en hun websites werden platgelegd met DDoS aanvallen. De waarschijnlijke aanleiding van deze aanval, was een verzoek via een telefoonnummer dat Lulzsec op twitter had achtergelaten, waar je verzoekjes kon doen.[bron?] Verder werd de dienst Sega Pass gehackt, waarbij van 1,3 miljoen gamers de gebruikersgegevens gestolen werden. De betalings- of creditcard gegevens werden hierbij echter niet gestolen. Als reactie heeft Sega de wachtwoorden van de gehackte accounts teruggezet en de dienst tijdelijk offline gehaald. [2]

Externe links[bewerken]