Lush (cosmetica)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Lush-logo.

Lush is een Brits bedrijf dat zich bezighoudt met het duurzaam en diervriendelijk produceren en verkopen van cosmetica-artikelen zoals zeep, bodylotion en make-up.

Geschiedenis[bewerken]

Lush is opgericht in 1995 onder de naam Cosmetics to Go. Oprichters Mark en Mo Constantine openden de eerste winkel in het Britse Poole. De huidige naam is het resultaat van een prijsvraag. Wereldwijd zijn er ongeveer duizend Lushwinkels, verspreid over 51 landen.

Vegetarisch en dierproefvrij[bewerken]

De onderneming vraagt klanten te doneren aan goede doelen

De producten van Lush zijn geschikt voor vegetariërs en dierproefvrij. Ook de ingrediënten worden niet op dieren getest. Veel, maar niet alle, producten zijn geheel vrij van dierlijke ingrediënten, en daarmee ook geschikt voor veganisten.

Verpakking[bewerken]

Om het gebruik van plastic terug te dringen heeft het bedrijf shampoo, bad- en massageolie in vaste vorm ontwikkeld. Deze producten worden verkocht als blokken in een papieren verpakking. Sommige producten worden wel in een plastic fles of pot geleverd. De potten worden door Lush teruggenomen voor hergebruik, inleveren wordt actief gestimuleerd. De producten zijn voorzien van de naam van de verantwoordelijke medewerker en de productiedatum.

Vestigingen[bewerken]

Het bedrijf begon met 1 vestiging in Engeland, maar ondertussen hebben ze vestigingen over de hele wereld.

Externe link[bewerken]