Lush (cosmetica)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lush
Logo
Oprichting 1995
Voorganger(s) Cosmetics to Go
Oprichter(s) Mark Constantine, Mo Constantine, Rowena Bird, Helen Ambrosen, Liz Bennett and Paul Greeves.
Eigenaar Mark Constantine
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Hoofdkantoor Poole
Producten Zeep, bodylotion, bruisballen, make-up
Sector Cosmetica
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Lush is een Brits bedrijf dat zich bezighoudt met het duurzaam en diervriendelijk produceren en verkopen van cosmetica-artikelen zoals zeep, bodylotion, bruisballen en make-up.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Lush is opgericht in 1995 onder de naam Cosmetics to Go. Oprichters Mark en Mo Constantine openden de eerste winkel in het Britse Poole. De huidige naam is het resultaat van een prijsvraag. Wereldwijd zijn er ongeveer duizend Lushwinkels, verspreid over 51 landen.

Vegetarisch en dierproefvrij[bewerken | brontekst bewerken]

De producten van Lush zijn geschikt voor vegetariërs en zijn allen dierproefvrij. Veel, maar niet alle, producten zijn ook volledig vrij van dierlijke ingrediënten: de producten bevatten dan bijvoorbeeld geen honing, maar ook geen dierlijke vetten of dierlijke conserveringsmiddelen. Deze producten zijn daarmee geschikt voor veganisten.

Verpakking[bewerken | brontekst bewerken]

Om het gebruik van plastic terug te dringen heeft het bedrijf shampoo, bad- en massageolie in vaste vorm ontwikkeld. Deze producten worden verkocht als blokken in een papieren verpakking. Sommige producten worden wel in een plastic fles of pot geleverd: deze potten worden door Lush teruggenomen voor hergebruik, en inleveren ervan wordt actief gestimuleerd. De producten zijn voorzien van de naam van de verantwoordelijke medewerker en de productiedatum.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]