Lush (cosmetica)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Het Lush-logo.

Lush is een Brits bedrijf dat zich bezighoudt met het duurzaam en diervriendelijk produceren en verkopen van handgemaakte cosmetica-artikelen zoals zeep, bodylotion en make-up.

Geschiedenis[bewerken]

Lush is opgericht in 1995 onder de naam Cosmetics to Go. Oprichters Mark en Mo Constantine openden de eerste winkel in het Britse Poole. Vanaf 10 april 1995 heeft het de huidige naam, die het resultaat is van een prijsvraag. Wereldwijd zijn er ongeveer duizend Lushwinkels, verspreid over 51 landen.

Dierenvriendelijk en maatschappelijk verantwoord[bewerken]

Met deze verpakking vroeg Lush om donaties voor een goed doel.

Alle producten van Lush zijn handgemaakt, geschikt voor vegetariërs en dierproefvrij. Ook de ingrediënten worden niet op dieren getest. Daarnaast zijn veel producten geheel vrij van dierlijke ingrediënten, en daarmee ook geschikt voor veganisten.

Minimaal gebruik verpakkingsmateriaal[bewerken]

Om het gebruik van plastic terug te dringen heeft Lush shampoo, bad- en massageolie in vaste vorm ontwikkeld. Deze producten worden aangeboden als kleurige blokken en de klanten krijgen voor het vervoer een papieren zakje. Sommige producten worden wel in een plastic fles of pot geleverd. De potten worden door Lush gerecycled als klanten ze terugbrengen naar de winkel. Om het terugbrengen te stimuleren, geeft Lush een bepaald product cadeau aan klanten die vijf lege potten inleveren.

De fabrieksmedewerkers plakken op de verpakte producten een sticker met daarop hun naam, de productiedatum en een afbeelding van hun hoofd. Hiermee wordt benadrukt dat de producten vers en handgemaakt zijn

Transport[bewerken]

Een andere manier waarop Lush ernaar streeft de belasting van het milieu te minimaliseren, is ervoor te zorgen dat de producten compact zijn en lang mee gaan. Hierdoor is er minder transport nodig. Overigens geldt dit niet voor alle producten, de zogenaamde 'bath bombs' zijn tamelijk groot en bedoeld voor eenmalig gebruik.

Sociale media[bewerken]

Lush is zelf actief op Facebook, YouTube, Instagram en Google+. Via de Lushwebsite en YouTube verspreidt Lush video's waarin getoond wordt hoe de producten worden gemaakt. Hierin zijn de fabrieksmedewerkers van Lush te zien tijdens hun werkzaamheden.

Externe link[bewerken]