M!LF

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

M!LF of Man! Liberation Front is een televisieprogramma op de Vlaamse zender 2BE en op de Nederlandse zender Veronica.

Het programma[bewerken]

Het wordt gemaakt en gepresenteerd door Jan Van Looveren en Philippe Geubels. Het thema van het programma is het begrip "nieuwe man", en de twee presentatoren gaan voor het studiopubliek en met filmpjes humoristisch, maar soms met een ernstige ondertoon, op zoek naar de "echte man".

Eerste seizoen[bewerken]

De eerste reeks werd in negen afleveringen in het voorjaar van 2009 uitgezonden. Een wekelijkse rubriek was de Y-Factor, waarin negen BV's, zogenaamde "echte mannen" streden om het peterschap van het M!LF. De negen BV's waren Sam Gooris, Dieter Coppens, Eddy Planckaert, Mathias Coppens, Tom Waes, Sugar Jackson, Dirk Draulans, Daniëlla Somers en Manou Kersting.

Tweede seizoen[bewerken]

Seizoen 2 van M!LF is van start gegaan op 8 maart 2010 op de zender 2BE[1]. Er wordt wekelijks gespeeld om De Nieuwste Man, waarbij opnieuw negen BV's met elkaar de strijd ingaan. Deze keer wordt in plaats van de verliezer de winnaar van elke proef naar huis gestuurd. De negen BV's zijn dit jaar Erik Van Looy, Wouter Van Bellingen, Adriaan Van den Hoof, Axel Daeseleire, Koen Wauters, Staf Coppens, Luk Wyns, Regi Penxten en Sergio. Er wordt ook een persoon uit het publiek getest om tegen de "Man Liberation Fighter From Hell" te spelen in elke keer andere, bizarre proeven.

Naam[bewerken]

M!LF heeft ook een onderliggende betekenis: bij het "omdraaien" van het uitroepingsteken (en dus de letter I verschijnt), komt het woord MILF tevoorschijn; een Amerikaanse afkorting voor een vrouw van middelbare leeftijd (moeder) die seksueel aantrekkelijk wordt gevonden (Mother I'd like to fuck).