Mathias Coppens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mathias Coppens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Mathias Coppens
Geboren 7 juni 1978
Geboorteplaats Holsbeek
Land Vlag van België België
Werk
Beroep acteur, presentator, regisseur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Mathias Coppens (Holsbeek, 7 juni 1978) is een Belgisch televisiepresentator, acteur en regisseur.

Presentator[bewerken | brontekst bewerken]

Mathias en zijn jongere broer Staf Coppens presenteerden samen De Meest Identieke Tweeling op de Vlaamse commerciële zender VTM in 2004.

Met zijn neef Dieter Coppens ging hij op avontuur in het programma De Poolreizigers (op 2BE). Eerder maakten Mathias en Dieter al een gelijkaardig trektochtprogramma voor TMF: The Road Ahead. Bij het Antwerpse Roses Are Blue (RAB) Productions, was Mathias hiervoor tevens regieassistent en opnameleider.

In een ver verleden presenteerde hij op Filmnet voor KTV (Kindertelevisie).

Ook heeft hij gewerkt voor de muziekzender TMF Vlaanderen.

Verder presenteerde hij voor VTM het programma De slechtste chauffeur van Vlaanderen en testte hij de Vlaamse huizen op inbraakbeveiliging in Houd de dief.

Mathias Coppens was ook de presentator van de Nederlandstalige versie van Beauty & de Nerd, in serie 1 met Renate Verbaan en in serie 2 met Bridget Maasland.

In 2010 heeft Mathias Coppens samen met Staf Coppens En Rani De Coninck een quiz gemaakt over "Vlaanderen" genaamd Zot Van Vlaanderen, dan stelde Mathias een ploeg samen en Staf een ploeg samen en dan duelleerden ze tegen elkaar. In 2012 is er een nieuw seizoen gekomen van Zot Van Vlaanderen maar in het 2de seizoen stelde Staf en Mathias de ploegen niet meer samen maar waren ze al voordien samengesteld, en moest de ploeg een groepsleider (Mathias Of Staf) kiezen.

Samen met Evi Hanssen leidde hij de rechtstreekse uitzending van 2BE rond de nieuwjaarsduik (in Oostende) in goede banen.

In het voorjaar 2007 presenteerde Coppens een improvisatieprogramma, GodzijDank voor VTM, daarna was hij samen met Bridget Maasland te zien in seizoen 3 van Beauty & de Nerd.

Hij presenteert ook het VTM-programma All You Need Is Love.

Op 5 september 2013 ging de eerste aflevering van Het Lichaam Van Coppens in première. Dit was een programma voor de commerciële televisiezender VTM, waarbij hij samen met zijn broer Staf Coppens, hun lichaam zwaar op de proef stelt met hilarische en soms bijna onmogelijke experimenten. In 2013 is er een 2de seizoen van Het Lichaam Van Coppens gekomen en op 3 september 2015 nog een 3de seizoen. In 2018 eindigde de serie na 6 seizoenen.

Op 6 april 2016 kwam er een nieuw programma Hollywood in 't Echt van de commerciële zender VTM waarbij hij met zijn broer Staf Coppens het Amerika uit de films met de werkelijkheid overeenstemt. Vooral de films die op hen een grote nadruk lieten.

Sinds 2019 maakt hij samen met zijn broer Staf Coppens het programma Code van Coppens op VTM waarin zij escaperooms maakten waar bekende Vlamingen zo snel mogelijk uit moesten ontsnappen. Sinds januari 2021 presenteren zij ook samen de Nederlandse versie van het programma die door SBS6 wordt uitgezonden onder de naam Code van Coppens: De wraak van de Belgen. In 2021 maakte hij zijn debuut als quizmaster in De Omgekeerde Wereld, door tegenvallende kijkcijfers werd het programma van het voorjaar verplaatst naar de zomer.

Acteur[bewerken | brontekst bewerken]

In 1993 al vertolkte Coppens de hoofdrol in een Europees filmproject: "De wereld van Ludovic". Daarna vertolkte hij de gastrol van Maarten De Cuyper in Familie.

Mathias Coppens en zijn broer Staf speelden tijdens hun collegejaren in het Sint-Pieterscollege te Leuven meerdere keren met het schooltoneel Thespikon.[1]

In mei 2006 ging hij opnieuw ook aan de slag als acteur: vanaf het derde seizoen van de Aspe-reeksen speelde hij de rol van rechercheur Mitch Dedecker. In reeks 6 was hij voor de laatste keer te zien.

Regisseur[bewerken | brontekst bewerken]

In 2008 regisseerde Coppens drie afleveringen van het 5de seizoen van Aspe, dat in het voorjaar van 2009 op het scherm kwam. Ook in het 6de seizoen bleef hij op post als regisseur. In het zevende seizoen kwam hij niet terug als regisseur, in seizoen 8 wel.

In 2013 regisseerde Coppens het volledige tweede seizoen van De zonen van Van As.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Coppens heeft, naast Staf, nog een (oudere) broer, Maarten Coppens.
  • Hij nam ook al deel aan de quiz Het Verstand Van Vlaanderen met Bekende Vlamingen.
  • In het programma van zijn broer, De Beste Belg, ging Coppens de uitdaging aan om het loodzware hindernissenparcours te doorspartelen tijdens de Tough Guy Competitie.
  • Als bekende Vlaming nam hij rond januari 2007 ook deel aan de populaire danswedstrijd Sterren op de Dansvloer bij VTM.
  • Coppens had ruim twee jaar een relatie met Dina Tersago (Miss België 2001).
  • In juni 2008 trouwde Coppens met zijn vriendin. Zij hebben samen een zoon en een dochter.