Martini Ziekenhuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Martini Ziekenhuis
Het nieuwe Martini Ziekenhuis
Het nieuwe Martini Ziekenhuis
Plaats Groningen
Land Nederland
Basisgegevens
Website martiniziekenhuis.nl
Kenmerken
Type algemeen ziekenhuis
Bedden 578
Hoofdingang van het ziekenhuis
Hoofdingang van het ziekenhuis
Portaal  Portaalicoon   Geneeskunde

Het Martini Ziekenhuis is een groot algemeen ziekenhuis in het zuiden van de stad Groningen en maakt onderdeel uit van de vereniging Santeon.

Het ziekenhuis heeft 578 bedden. Het ziekenhuis ontstond in 1991 na een fusie van het Diakonessenhuis aan de Van Ketwich Verschuurlaan en het Rooms-katholieke Ziekenhuis (RKZ) aan de Van Swietenlaan.

In december 2007 werden beide locaties op één plek geconcentreerd. De locatie aan de Van Swietenlaan werd voor dat doel aanzienlijk uitgebreid, terwijl de locatie aan de Van Ketwich Verschuurlaan gesloopt is om plaats voor woningbouw te maken.

Naast de zorg fungeert het ziekenhuis ook als opleidingscentrum voor artsen en verpleegkundigen en is er een van de vier brandwondencentra in Nederland gevestigd.

Santeon[bewerken]

Het ziekenhuis is aangesloten bij de vereniging Santeon die naast het Martini Ziekenhuis verder het OLVG (Amsterdam), het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen), het Medisch Spectrum Twente (Enschede en Oldenzaal), het Catharina Ziekenhuis (Eindhoven), het Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam) en het St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein) omvat. Het samenwerkingsverband Santeon is in 2007 begonnen als Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen.

Externe link[bewerken]