Mathias Danneels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mathias Danneels
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Naam Mathias Danneels
Geboren Brugge, 27 december 1956
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Beroep Redacteur
Journalist
Functies
? - 2000 Hoofdredacteur Dag Allemaal
2001 Adjunct-hoofdredacteur Het Nieuwsblad
Portaal  Portaalicoon   Media

Mathias Danneels (Brugge, 27 december 1956) is een Belgisch journalist en commentator.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Danneels ging aan in 1981 aan de slag als redacteur voor het jongerenweekblad Joepie. Hij werkte vervolgens bij Het Nieuwsblad en vanaf 1984 bij Dag Allemaal, waar hij later hoofdredacteur werd, een functie die hij uitoefende tot hij in november 2000 ontslag nam.[1]

Begin 2001 werd hij adjunct-hoofdredacteur bij Het Nieuwsblad[2], vertrok na enkele maanden naar de Gazet van Antwerpen, maar keerde later terug naar Het Nieuwsblad na de aanstelling van Guido Van Liefferinge als algemeen hoofdredacteur. Twee jaar later verliet hij de krant.

Op 10 februari 2006 werd hij door de Vlaamse regering benoemd tot lid van het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Regulator van de Media.

Hij werd parlementair medewerker bij Jean-Marie Dedecker en bij de Vlaamse verkiezingen van 2009 was hij kandidaat op de vierde plaats voor de Lijst Dedecker in de provincie Antwerpen.[3][4] Hij werd niet verkozen. Hij was nadien tot einde 2010 deeltijds medewerker van de Lijst Dedecker, totdat deze partij grotendeels verdween.

Hij werd vervolgens journalist bij Primo TV-gids.

Voorganger:
?
Hoofdredacteur van Dag Allemaal
? - 2000
Opvolger:
?