Melbourne (Florida)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Melbourne
Stad in de Verenigde Staten Vlag van de Verenigde Staten
Locatie van Florida
Situering
Staat Florida
County Brevard County (Florida)
Coördinaten 28°7'NB, 80°38'WL
Algemeen
Oppervlakte 91,9 km²
- land 78,2 km²
- water 13,7 km²
Inwoners
(1 april 2020)
84.678
(1083 inw./km²)
Portaal  Portaalicoon   Verenigde Staten

Melbourne is een stad in de Amerikaanse staat Florida en telt 76.373 inwoners (2005). De oppervlakte bedraagt 91.9 km² waarvan 13.7 km² water is. Melbourne ligt aan de oostkust van Florida, ongeveer tussen Jacksonville en Miami.

De stad is genoemd naar de Australische stad Melbourne. Oorspronkelijk was het een oefengebied voor de Zuidelijke troepen in de Amerikaanse Burgeroorlog. Na afloop van de burgeroorlog keerden voormalige soldaten terug naar het gebied en stichtten, samen met voormalige slaven, in de late jaren 1860 de stad Melbourne.

Tegenwoordig vindt men er onder andere een vliegveld, het Melbourne International Airport en een technische universiteit, het Florida Institute of Technology. Ook hebben een aantal grote bedrijven hun (regionale) hoofdkantoren in Melbourne gevestigd, waaronder Intersil, Harris Corporation, General Electric, Rockwell Collins, Liberty Aerospace en Northrop Grumman. Men vindt er ook diverse ruimtevaarttechnologie bedrijven en de Florida Air Academy, wegens de nabijgelegen lanceerbases Kennedy Space Center en Cape Canaveral AFS. Melbourne wordt dan ook tot de Space Coast gerekend.

Geboren[bewerken | brontekst bewerken]

Plaatsen in de nabije omgeving[bewerken | brontekst bewerken]

De onderstaande figuur toont nabijgelegen plaatsen in een straal van 8 km rond Melbourne.

MelbourneMelbourne
Plaats met 2944 inwoners (2000). Indialantic (7 km)
Plaats met 4367 inwoners (2000). June Park (7 km)

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]