Miranda Kerr

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Miranda Kerr
Miranda Kerr in 2012
Volledige naam Miranda May Kerr
Geboren Sydney, 20 april 1983
Land Australië
Lengte 1,75 m
Haarkleur Bruin
Kleur ogen Blauw
Maten 81-61-86
Kledingmaat 36
Schoenmaat 39
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Mode

Miranda May Kerr (Sydney, 20 april 1983) is een Australisch model, ze is het meest bekend als een Victoria's Secret Angel sinds 2006 en als ex-vrouw van Brits acteur Orlando Bloom. Ze was de eerste Australische in de campagne van Victoria's Secret. Kerr begon haar modellencarrière in haar tienerjaren toen ze in 1996 een Australische wedstrijd won op zoek naar modellen.

Jeugd en familie[bewerken | brontekst bewerken]

Kerr is geboren in Sydney maar is opgevoed in Gunnedah, Nieuw-Zuid-Wales. Haar ouders zijn Therese en John Kerr, en ze heeft ook een jongere broer genaamd Matthew. Gedurende haar jeugdjaren racete Kerr met brommers en reed paard op de boerderij van haar grootmoeder. Haar familie verhuisde naar Brisbane zodat Kerr en haar broer het echte stadsleven konden ervaren. Ze studeerde af aan All Hallows' School en wilde eerst voeding gaan studeren voordat ze haar carrière als model wilde voortzetten.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Kerr tekende een contract bij Madison Agency in 2003, in Parijs. Ze deed een campagne van de fotograaf Erick Seban-Meyer voor Ober Jeans.

Eens in New York verscheen Kerr in vele runways en zo tekende ze vlug met Next Model Agency in het voorjaar van 2004. Sinds dan werd ze geboekt voor runways en campagnes voor grote merken, zoals Alex Perry, Baby Phat, Lisa Ho, Levi's, Anna Molinari, Rock and Republic en Roberto Cavalli. Ze werd ook geboekt voor foto's in tijdschriften zoals Elle, Australian Vogue en Harper's Bazaar.

In het voorjaar van 2006 verscheen Kerr in de laatste aflevering van de serie Project Runway. Hier moest ze kledij modelleren voor Daniel Vosovics laatste collectie. Zij was het eerste meisje dat op de catwalk liep.

In 2006 brak ze door in de Amerikaanse markt toen ze een contract tekende met Maybelline New York. De campagne verscheen in verschillende, internationaal verkochte, vrouwenbladen zoals Cosmopolitan, CLEO en Elle en is uiteindelijk ook verschenen in de catalogussen van Victoria's Secret.

Dankzij haar succes met Maybelline werd Kerr het eerste Australische model dat een contract aangeboden kreeg bij Victoria's Secret in 2007, als vervangster van Gisele Bündchen. Kerrs populariteit bleef maar groeien als een van de wereldbekende Angels toen ze verscheen in de runway shows (2006, 2007 en 2008) van Victoria's Secret die op vier continenten werd uitgezonden.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Kerr heeft vier zoons, één met haar eerste echtgenoot acteur Orlando Bloom en drie met haar huidige man Evan Spiegel.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Miranda Kerr van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.