Moskvitsj

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Moskvitsj 400
Moskvitsj 403
Moskvitsj 1500
Moskvitsj 2141


De Moskvitsj (Russisch: Москвич; "Moskoviet", ook wel Aleko en Scaldia in exportmarkten) is een Sovjet-Russisch automerk.

Na de Tweede Wereldoorlog nam de Sovjet-Unie de hele fabricagelijn van de Opel Kadett mee uit het Duitse Brandenburg naar Moskou als herstelbetaling.

Een fabriek met de naam MZMA (Moskovski Zavod Malolitrazjnych Avtomobilej; "Moskouse Fabriek voor kleinmotorige Automobielen") begon in 1947 een auto genaamd Moskvitsj 400 te bouwen, die gebaseerd was op de vooroorlogse Opel Kadett. Later werd de fabriek hernoemd tot AZLK (Avtomobilni Zavod imeni Leninskogo Komsomola; "Komsomol-Automobielfabriek").

Latere modellen van Moskvitsj werden ook gebouwd in Izjevsk.

Moskvitsjen waren auto's zonder luxe, die ook geschikt waren voor de slechtere wegen in Rusland. In de jaren 60 en 70 beleefde het merk zijn gloriedagen, toen de auto's naar vele landen in de wereld werden getransporteerd. Vele werden naar India geëxporteerd, waar ze werden gebruikt als taxi's in verschillende steden, waaronder New Delhi. Er was altijd een grotere vraag, dan dat er aanbod was, waardoor kopers vaak lang moesten wachten op hun auto, iets wat overigens bij veel automerken in het Oostblok het geval was.

De Moskvitsj werd ook geproduceerd in Bulgarije tussen 1966 en 1990 op basis van Complete Knock-downbouwpaketten. Daarnaast was er een assemblagelijn in België bij de firma Scaldia-Volga SA, waar de Moskvitsj-auto's werden uitgerust met dieselmotoren van Peugeot.

Na beoordeling van diverse westerse automodellen, werd door de Sovjet-Russische minister van Automobielindustrie de Simca 1307 uitgekozen en vrijwel letterlijk gekopieerd (zij het met een van Audi afgekeken aandrijflijn) en als Moskvitsj 2141 (Aleko-141 of zelfs Lada Aleko in exportmarkten) in 1986 in productie genomen. In 1998 werd de Moskvitsj 2141 uit productie genomen.

Begin jaren 90, na de val van de Sovjet-Unie, raakte de fabriek in moeilijkheden. De fabriek werd een NV (OAO), maar moest uiteindelijk in 2002 het faillissement aanvragen, waarop alle productie werd gestaakt. Alle inventaris van de fabriek is nog steeds in dezelfde staat als toen deze werd gesloten en het bedrijf AZLK bestaat nog steeds op papier. Verschillende pogingen om het bedrijf nieuw leven in te blazen zijn vooralsnog zonder resultaat gebleven, al is een gedeelte van de fabriek opgekocht door Avtoframos (joint venture tussen de stad Moskou en de Franse autofabriek Renault). Avtoframos laat Renault Logan sedans bouwen op basis van geïmporteerde CKD-bouwpaketten.

Zie ook[bewerken]