Mücke Motorsport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Muecke Motorsport)
Mücke Motorsport
David Coulthard in actie in de DTM, 2010
Jaren actief 1998 - heden
Basis Vlag van Duitsland Duitsland
Discipline DTM
Formule 3 Euroseries
Formule BMW
GP3 Series
Eigenaar Peter Mücke
www.muecke-motorsport.de
Portaal  Portaalicoon   Sport
Autosport

Mücke Motorsport is een Duits raceteam dat actief is in vele uiteenlopende raceklassen. Het team is vooral bekend vanwege de deelname in de DTM.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

Peter Mücke richtte in 1998 een eigen raceteam op om zijn zoon Stefan Mücke een plaats te bieden in het ADAC Formule BMW kampioenschap. Het volgende jaar groeide het team, met coureur Stefan, door naar het Duits Formule 3 kampioenschap. In 2002 maakte het team de overstap naar de nieuwe Formule 3 Euroseries.

DTM[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 2005 neemt het team deel aan de DTM. Naast Stefan Mücke kwamen ook bekendere namen als Ralf Schumacher en David Coulthard uit voor het team. Het team neemt vanaf de eerste deelname onafgebroken deel aan het kampioenschap met een zogenaamde Jahreswagen, een auto van het voorgaande seizoen.

GP3 Series[bewerken | brontekst bewerken]

In het seizoen 2010 stapt Mücke Motorsport in de nieuwe GP3 Series. Tijdens dit eerste seizoen komen de Nederlanders Renger van der Zande en Nigel Melker uit voor het team.

Coureurs[bewerken | brontekst bewerken]

Mücke Motorsport heeft een aantal Formule 1 coureurs opgeleid. Christian Klien, Robert Kubica, Sebastian Vettel, Markus Winkelhock en Sébastien Buemi kwamen allen uit voor het team. Vettel, Klien en Buemi kwamen allen uit voor het team dankzij sponsor Red Bull.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Commons heeft mediabestanden in de categorie Mücke Motorsport.