Nandi van Beurden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nandi van Beurden (Tilburg, 18 februari 1991) is een Nederlandse musicalactrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Van Beurden studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, richting Muziektheater. Ze kreeg onder meer les van Ingrid Zeegers en Edward Hoepelman.

Theater

In 2021 won Nandi de televisiezoektocht Op Zoek Naar Maria (AVROTROS) en mocht daarmee de hoofdrol vertolken in The Sound of Music. In het seizoen 2014-2015 was zij al te zien in ensemble van The Sound of Music waarin ze tevens understudy Maria was. Een jaar later speelde ze in Disney's Beauty and the Beast eveneens als ensemble en understudy Belle. Na een jaar in Duitsland te hebben gespeeld bij Mary Poppins in het ensemble en understudy Winifred Banks, keerde ze terug naar Nederland voor de productie Was Getekend, Annie M.G. Schmidt (2017-2019) als ensemble en understudy Jonge Annie. In 2019 speelde zij afwisselend de rollen van Amélie, Gina en Amandine/Philomene in Die Fabelhafte Welt der Amélie te München. In 2020 was Van Beurden korte tijd te zien als Ireen Allooy in Hello, Dolly!, totdat de productie noodgedwongen moest stoppen vanwege de coronapandemie.

Na de Nederlandse tour vanThe Sound of Music in 2021 speelde ze in 2022 de rol van Miete in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond bij Toneelgroep Maastricht& Albert Verlinde

Ook heeft Nandi de Nederlandse stem in gesproken van Pepa Madrigal in de Disneyfilm Encanto uit 2021.