Nathalie de Vries

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nathalie de Vries
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsinformatie
Geboortedatum 22 maart 1965
Geboorteplaats Appingedam
Beroep architect
Werken
Praktijk MVRDV
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Nathalie de Vries (Appingedam, 22 maart 1965) is een Nederlands architect en urbanist. Ze geeft tevens wereldwijd lezingen en les en neemt deel aan internationale jury's.

Biografie[bewerken]

De Vries studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft, en werkte daarna voor de firma Mecanoo Architecten in deze plaats. In 1991 richtte ze samen met Winy Maas en Jacob van Rijs het architectenbureau MVRDV op. Hier hield ze zich behalve met architectuur ook bezig met landschapsontwikkeling en stadsontwikkeling. Enkele van haar eerste werken waren de televisiestudio Villa VPRO en het huis voor de WoZoCo. De ze opdrachten hebben haar en MVRDV internationaal bekendgemaakt. MVRDV ontwierp onder ander het Nederlandse paviljoen voor de Expo 2000.

De Vries is gastdocent geweest aan de Technische Universiteit van Berlijn (2002 - 2004) en was in 2005 de Morgenstern Visiting Critic”aan het Illinois Institute of Technology in Chicago. Verder heeft ze les gegeven aan het Berlageinstituut in Rotterdam, de ABK in Arnhem en de TU Delft. In 2013 werd ze aangesteld als professor aan de Kunstacademie Düsseldorf.

Van 1999 tot 2005 was De Vries lid van de raad van bestuur van het Nederlands architectuurinstituut. Van 2003 tot 2006 was ze lid van de Gestaltungsbeirat van Salzburg (Oostenrijk). Sinds 2004 is ze lid van de raad van het Nederlandse architectuurtijdschrift Oase. Van 2005 tot 2008 was De Vries nationaal spoorwegarchitect voor de Nederlandse Spoorwegen en ProRail.

Nathalie de Vries is een dochter van Johan de Vries en Janny Post. Zij is getrouwd met Jacob van Rijs. Samen hebben ze twee dochters.

Publicaties[bewerken]

Artikelen[bewerken]

Externe links[bewerken]