Numericable

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Numericable
Motto of slagzin Steeds krachtiger
Oprichting Brussel
Hoofdkantoor Brussel, België
Producten Telecommunicatie, telefonie, internet, digitale televisie
Website http://www.numericable.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

Numericable is een telecommunicatiebedrijf dat actief is in Frankrijk, België en Luxemburg en dat telefonie-, televisie- en internetdiensten aanbiedt via de kabel.

Diensten[bewerken]

De aangeboden telecommunicatiediensten via glasvezelkabel zijn:

Frankrijk en Luxemburg[bewerken]

In april 2014 werd bekend dat Vivendi zijn Franse dochterbedrijf SFR gaat verkopen aan kabelbedrijf Altice.[1] Altice wil de mobiele telefoondiensten van SFR samenvoegen met zijn Franse kabeldochter Numericable. SFR telt ongeveer 9.000 werknemers. In november 2014 werd de transactie afgerond en het bedrijf gaat verder als Numericable-SFR. Na de overname telt Numericable-SFR zo'n 11.800 werknemers die gezamenlijk een omzet realiseren van ongeveer 11,5 miljard euro. De aandeelhouders van Numericable-SFR zijn Altice, met 60% van de aandelen, 20% is in handen van Vivendi en de rest staat op de beurs genoteerd. In mei 2015 nam Altice van Vivendi het belang van 20% in Numericable-SFR over.[2] Altice bood 40 euro per aandeel en de transactie had een totale waarde van 3,9 miljard euro.[2] De helft van het Vivendi belang werd gekocht door Numericable-SFR via een inkoop van eigen aandelen en de rest nam Altice over waarmee het aandelenbelang steeg naar 70,4%.[2]

België[bewerken]

Numéricable Belgique, het vroegere Coditel, is eigendom van Ypso Holding, een Franse telecommunicatiefirma opgericht door het Britse Cinven (35 %), het Amerikaanse The Carlyle Group (35 %) en het Luxemburgse Altice (30 %). Het werd in 2008 aangekocht.

In België is Numericable actief in een aantal gemeenten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Anderlecht, Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Laken, Haren, Neder-over-Heembeek en Watermaal-Bosvoorde) en in het Vlaams Gewest enkel in de gemeenten Wemmel en Drogenbos. De Belgische hoofdzetel is gevestigd in Brussel en het is de Brusselse tegenhanger van het Waalse VOO en het Vlaamse Telenet.

Externe links[bewerken]