Omar Barghouti

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Omar Barghouti (Qatar, 1964) is een Palestijns activist en mede-oprichter van de "Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel" (PACBI), de lobbygroepering die streeft naar een academische en culturele boycot van Israël.

Barghouti werd geboren in Qatar en groeide op in Egypte. Barghouti studeerde aan de Columbia University in New York, waar hij zijn masters haalde in elektrotechniek. Hij vestigde zich in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. In 2004 richtte hij in Ramallah met een aantal Palestijnse intellectuelen de PACBI op.

In 2009 studeerde Barghouti filosofie aan de universiteit van Tel Aviv. Medestudenten ondertekenden een petitie om Barghouti vanwege zijn boycotcampagne van de universiteit te verwijderen. De universiteit wees deze petitie af.[1] Barghouti rondde ook deze studie af met een masterstitel.

Tegenwoordig reist Barghouti als pleitbezorger van de "Boycott, Divestment, and Sanctions"-beweging de wereld over en bezocht ook Nederland een aantal malen.