OpenTTD

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OpenTTD
OpenTTD-logo
OpenTTD-logo
Ontwikkelaar OpenTTD-team
Datum van uitgave 6 maart 2004
Laatste versie 1.9.1 (8 juli 2019)
Licentie GNU General Public License 2.0
Genre Bedrijfssimulatie
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Platform Windows, macOS, Linux
Media Download
Systeemeisen
P2 500 MHz
10 MB op harde schijf
128 MB RAM
OpenTTD 1.2.0 met OpenGFX
OpenTTD 1.2.0 met OpenGFX
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen
Vrije software

OpenTTD is een open source-port van het spel Transport Tycoon Deluxe van Chris Sawyer naar C door gebruik te maken van een disassembly van de originele uitvoerbare bestanden.

Het spel heeft dezelfde functionaliteit als het originele spel, maar heeft daarnaast een groot aantal toevoegingen zoals kanalen, geavanceerde stations en extra typen vliegvelden. Ook is een multiplayer-mogelijkheid toegevoegd. Men kan via LAN en internet wereldwijd tegen maximaal 255 anderen spelen.[1]

OpenTTD heeft een groot deel van de functionaliteit overgenomen van TTDPatch en is net als TTDPatch vrij verkrijgbaar onder de GPL. De originele uitvoerbare bestanden van Transport Tycoon Deluxe zijn niet nodig vanaf versie 1.0.0.

Op 1 april 2010 kwam versie 1.0.0 uit, na 6 jaar ontwikkeling.[2]

Platforms[bewerken | brontekst bewerken]

Door gebruik te maken van SDL (dat platformonafhankelijke aansturing van grafische- en geluidskaart mogelijk maakt), werkt OpenTTD op bijna elk besturingssysteem, inclusief: Windows, Mac, BeOS, Linux, OS/2, FreeBSD, PalmOS, Ubuntu, Unix en MorphOS.[3] Ook zijn er onofficiële versies voor Apple iPhone, Android, Pocket PC, AmigaOS, SkyOS, RISC OS, GP2X, PlayStation Portable, Nintendo DS, Wii , Dingoo A320 (Via Dingux) en Dingoo A-330 (Via Dingux).

Er was een bètaversie beschikbaar voor Maemo. Hoewel het originele spel onder MS-DOS draaide, werkt OpenTTD daar officieel niet op.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]