Overleg:Arabieren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verwarring[bewerken]

"Over het woord bestaat vaak verwarring. Ook woordenboeken bevatten wel twijfelachtige definities van het woord."

Mag hier een voorbeeld bij?

Waar wonen ze nu precies?[bewerken]

"Als men het Arabisch gebied definieert als het gebied waar Arabisch wordt gesproken, strekt het zich uit over 6500 km, van de Atlantische Oceaan tot aan de Arabische Zee. Er wonen 206 miljoen mensen. Het meest westelijke punt van het Arabische gebied is de Atlantische kust van Mauritanië. In noordelijke richting vormen de Noord-Afrikaanse kust en die van het Midden-Oosten de grens, in het zuiden de Sahara. In het oosten wordt het Arabisch schiereiland omgeven door de Perzische Golf, de Rode Zee en de Arabische Zee, terwijl de grenzen van Syrië en Irak met Turkije en Iran ruwweg de noordgrens vormen."

Waar wonen ze dan precies? of ben ik echt heel dom dat ik dit niet snap?

Berbers afstammelingen Oude Egyptenaren[bewerken]

Er is veel discussie over wie de afstammelingen van de oude Egyptenaren zijn, de Berbers worden wel beschreven als een volk door de oude Egyptenaren. Ik heb het eerst maar genuanceerd, maar er moet een wetenschappelijke citatie komen om deze stelling überhaupt overeind te houden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.241.215.205 (overleg · bijdragen)

Klets! Ik zit nog te wachten op het nieuws dat Galileo Galilei, Isaac Newton en Albert Einstein egenlijk Berbers waren. Kleuske (overleg) 25 nov 2011 10:40 (CET)

Definitie Arabier[bewerken]

Tegenwoordig is de meest gangbare definitie van het woord Arabier: iemand die woont in een Arabisch land en als moedertaal Arabisch heeft.

Deze definitie klopt niet, want veel prinsen uit arabische landen woonden lang in Europa en zijn volgens deze definitie geen arabieren meer. Ik zou zeggen dat als je de nationaliteit hebt van een Arabisch land en als moedertaal arabisch.

Merkwaardig dat dat zo lang fout in het artikel kon staan. Op dit moment is het zo geformuleerd: Tegenwoordig is de meest gangbare definitie van het woord Arabier: iemand die als moedertaal het Arabisch heeft en die daarnaast eventueel de nationaliteit van een Arabisch land bezit. Het zal vast beter kunnen en weer verder worden verfijnd... Persoonlijk denk ik dat de moedertaal het belangrijkste criterium is. Carol Fenijn (overleg) 7 dec 2015 02:46 (CET)
Volgens Van Dale: 1.Staatsburger van Saoudi-Arabië; 2.Arabische sprekende, islamitische bewoner van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.
Wat je aanvankelijk schreef als tegenwoordig meest gangbare definitie lijkt me daarom juister Ik zou zeggen dat als je de nationaliteit hebt van een Arabisch land en als moedertaal Arabisch., zonder eventueel Ik heb het aangepast. Kronkelwilg (overleg) 11 dec 2015 16:58 (CET)

Bekende Arabieren[bewerken]

In het artikel staat nu een lijst van bekende Arabieren. Ik heb er ook een aan toegevoegd, maar deze lijst zou heel erg lang kunnen worden. De lijst zou eventueel gesplitst kunnen worden naar politieke, artistieke, religieuze, e.d. rubrieken en/of bij het betreffende land (van afkomst) worden vermeld. Kronkelwilg (overleg) 22 aug 2015 21:45 (CEST)