Overleg:Atkins-dieet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Kritische Koolhydraten Grens[bewerken]

Het artikel is anoniem zeer drastisch herschreven, waarvan ik me afvraag of alle wijzigingen terecht zijn. De term of uitdrukking "de eigen Kritische Koolhydraten Grens" komt op mij niet wetenschappelijk en encyclopediscch over, en het is in ieder geval foutief gespeld Nederlands. --ErikvanB 30 jul 2010 14:46 (CEST)

[1] Zie hier bij fase 2 daar staat het allemaal uitgelegd. De term is een direct kopie van deze site en waarschijnlijk een grove vertaling van het Engels, maar ik heb deze niet zo bedacht en dus gewoon overgenomen, omdat het blijkbaar deel uit maakt van de theorie. Voor verder info kan je terecht op deze site. Helaas zie je de nuances die worden beschreven niet terug in de media. Als je er in verdiept dan is het een veel genuanceerd dieet dan 'heel veel vet vlees en geen groente en geen koolhydraten'. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.81.217.143 (overleg · bijdragen) 2 aug 2010 00:40 (CEST)

  • Bedankt voor de link. Zal het nog eens verder bekijken als ik iets meer tijd heb. --ErikvanB 2 aug 2010 01:28 (CEST)

Theorie van het Atkins-dieet[bewerken]

De zin: "Ook kan in het menselijk lichaam vetten omgezet worden tot glucose." is onjuist. Vetzuren kunnen niet omgezet worden in glucose, alleen het glycerol deel van een triglyceride kan via gluconeogenese omgezet worden in glucose. Glucose kan wel omgezet worden in vet. Zie: en:Gluconeogenesis, Entering the pathway. Pat75 (overleg) 15 mei 2011 22:55 (CEST)

Bedankt voor uw suggestie, ik heb de tekst aangepast, maar dat had u ook goed zelf kunnen doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen die denkt dat een artikel verbeterd kan worden kan bijna elk artikel bewerken door simpelweg op de bewerk-knop bovenaan de pagina te klikken. U hoeft niet eens in te loggen (hoewel er vele redenen zijn om dat wel te doen). De Wikipedia-gemeenschap moedigt u aan om niet te aarzelen om een zinvolle bijdrage te leveren. Het is niet erg wanneer u een foutje maakt – er is een grote kans dat ze snel opgespoord en verholpen zullen worden. Als u niet zeker weet hoe je precies een pagina moet bewerken, lees dan Help:Uitleg of probeer het uit in de zandbak. Nieuwe gebruikers zijn altijd welkom. Itsme (overleg) 18 mei 2011 00:16 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Atkins-dieet. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 jul 2017 19:04 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Atkins-dieet. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 aug 2017 18:55 (CEST)