Overleg:Brabants worstenbroodje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Naamswijziging[brontekst bewerken]

Wordt het worstenbroodje buiten de provincie niet Saucijzenbroodje genoemd? Je kan het bijna nergens buiten Brabant kopen. Hsf-toshiba 15 okt 2006 21:33 (CEST)

Ho nee! Een worstenbroodje of hotdog is iets geheel anders dan een saucijzenbroodje! Het worstenbroodje, dat gewoon "Brabants worstenbroodje" heet en niet hernoemd moet worden naar "Nederlands worstenbrood", wordt gemaakt van witdeeg. Een saucijzenbroodje wordt gemaakt van bladerdeeg/croissantdeeg. Bovendien is vaak het gehakt ook anders van smaak. Torero 15 okt 2006 21:46 (CEST)
Naamswijziging dus terugdraaien? Hsf-toshiba 15 okt 2006 21:58 (CEST)
Bitte sehr. Sowieso een broodje om consequentieredenen brood gaan noemen slaat nergens op. We zeggen ook niet een brood-aap-verhaal of een koek-van-eigen-deeg. Torero 15 okt 2006 21:59 (CEST)
Als jullie denken dat het weer het brabants worstenbrood moet heten dan ga je gang. Het brood weer broodje noemen lijkt me niet nodig. Hoewel veel mensen het worstenbroodje noemen zijn er volgens mij net zoveel mensen die het gewoon worstenbrood noemen. LeeGer 15 okt 2006 22:06 (CEST)
Het kan me geen bal schelen hoe je het noemt eerlijk gezegd. Maar gaarne niet meer lopen knippen-en-plakken ajb. ALs het titelwijzigen je niet lukt, graag een verzoek op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikelverplaatsen zodat niet de hele geschiedenis onder een redirect verdwijnt. Mvg, «Niels» zeg het eens.. 15 okt 2006 22:44 (CEST)

Niet in de rest van nederland verkrijgbaar?[brontekst bewerken]

Sinds wanneer zijn worstenbroodjes niet meer buiten brabant vekrijgbaar? en wat is dit http://webwinkel.ah.nl/product/AH/173934/Worstenbroodjes dan? 84.25.183.120 24 mrt 2013 12:07 (CET)

Volgens mij staat er helemaal niet in dat het buiten Brabant niet verkrijgbaar zou zijn. Er staat nu:In andere Nederlandse provincies wordt het slechts sporadisch verkocht. Daar is het saucijzenbroodje meer "ingeburgerd". Die zin zegt meer dat het slechts sporadisch verkocht wordt in andere provincies, niets over de verkrijgbaarheid. Of de zin klopt weet ik niet, ik heb geen verkoopcijfers van het worstenbroodje, en zou ook niet weten waar ik die kan vinden. Maar, mocht ik eens in een andere provincie komen en er de tijd voor hebben, dan zal ik zeker eens bij een supermarkt of bakker binnenwandelen. Groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 24 mrt 2013 13:22 (CET)

Gezien ah het verkoopt en ook nog online aanbied wil wel zeggen dat het ook in de rest van nederland goed aftrek vind ' 84.25.183.120 24 mrt 2013 15:17 (CET)

Dat AH het online aanbied, zegt alleen dat het online te bestellen is. Dat het in heel Nederland "goed aftrek" zou vinden, dat blijkt nergens uit. Het artikel vermeld nu: "In andere Nederlandse provincies wordt het slechts sporadisch verkocht", en dat kan nog steeds heel goed kloppen. Dat iets online verkrijgbaar is, zegt niets over of het ook verkocht wordt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 26 mrt 2013 18:36 (CET)
Ik koop ze al jaren lang bij de Aldi. Al voor de tijd van het internet. Die zijn vast niet authentiek Brabants, maar wel met een brooddeeg ipv bladerdeeg. Een broodje met gehakt erin is natuurlijk niet zoooo bijzonder dat het niet elders ook zou bestaan. Als ik vandaag de kans krijg zal ik er eens een in Brabant kopen ;-) ed0verleg 18 mrt 2016 09:06 (CET)
Volgens mij is thans evident dat voor beide beweringen (zowel voor "Het broodje wordt buiten Brabant sporadisch gegeten", als voor "Het broodje vind in heel Nederland 'goed aftrek'") voldoende onderbouwing of becijfering in het artikel ontbreekt? Ik weet weliswaar uit eigen waarneming dat ze hier in de provincie Utrecht al jaren (in verschillende supermarktketens) trouw in de schappen liggen, gebroederlijk naast het vak voor de saucijzenbroodjes, maar mij lijkt dat bij gebrek aan/tot het beschikbaar komen van refereerbare bronnen (alle waarnemingen in winkels ten spijt) géén van beide beweringen thuishoren in het artikel? martix (overleg) 18 mrt 2016 21:10 (CET)

Zie ook[brontekst bewerken]

Onlangs heb ik uit dit artikel een lijstje "Zie ook" verwijderd. De reden hiervoor was dat dit lijstje slechts bestond uit diverse andere snacks bestaande uit een combinatie van vlees en brood. Maar er is geen enkele link in de herkomst, historie of samenstelling van de snacks. Hooguit een gedeeltelijk overeenkomende naam. Daarom, is die lijst door mij verwijderd. Andere snacks / gerechten met vlees en brood kan men vinden via Categorie:Snack of Categorie:Brood met vlees. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2015 00:33 (CET)