Overleg:Démocratie Nationale

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vooraleer dit artikel te bewerken zou ik graag van Verrekijker vernemenen waar de constatering/bewering dat het FN zou streven naar het leiderschap van de Franstaligen op gebaseerd is. Ik vermoed niet dat het in het programma staat. Andere publicatie? Welke en waar te vinden? Deps 5 mei 2006 14:12 (CEST)[reageer]

Beste, voordat u in de aanval gaat, ik baseer dit op uitspraken in het federaal parlement waar FN de Vlamingen nogal eens benaderde als ondergeschikten. Mocht de FN daar niet op uit zijn, en zich beperken tot Wallonië en Brussel, verander dan gerust de tekst. Ik bemoei me IRL geenszins met die partij. Groeten! Verrekijker'praatjes? 6 mei 2006 03:05 (CEST)[reageer]

Ik ken de uitspraken van het FN niet. Ik heb de indruk dat de media er over het algemeen weinig aandacht aan besteden. Hun programma is door recente gebeurtenissen op hun website niet meer te raadplegen. Ik ga niet in de aanval, ik lees wat Dr Hilde Coffé, auteur van: "Extreem-rechts in Vlaanderen en Wallonië. Het verschil." Roeselare, 2005, over het FN als politicoloog te zeggen heeft. http://perswww.kuleuven.be/~u0013941/docs/facta-2005-3-p10-12.pdf Deps 6 mei 2006 22:52 (CEST)[reageer]

U hoeft helemaal niet in de aanval, hoor. Ik neem aan dat het FN zich af en toe ook provocerend uitlaat over de Vlaamse ontvoogdingsstrijd. Ze zullen zich wel uitgelokt voelen. Die recnte gebeurtenis is toch een veroordeling wegens racisme? Verrekijker'praatjes? 6 mei 2006 23:00 (CEST)[reageer]


Is xenofobie wel een gepast woord om als stempel op een partij te drukken, zoals in dit artikel? Jeanske 10 oktober 2006 11:26 (CEST)

Aanpassing 3-01-08[brontekst bewerken]

Ik heb de infobox rechts wat bijgewerkt zodat deze in overeenstemming is met de andere partijen in Wallonië. De info over de zetels heb wat naar onder verplaatst. Alleen over de fractieleiders vind ik geen info. Wie wel op de hoogte is kan misschien aanvullen.

Ter informatie: in de WP in het frans, de hernoeming in "Démocratie nationale" was geweigerd voor de volgende redenen:

  • Démocratie Nationale is een beweging die was in april 2011 gecreëerd, toen de Front National nog bestond. Het is dus niet mogelijk dat DN de opvolger zou zijn of dat DN de nieuwe naam zou zijn van de FN die tot 2012 bestond.
  • DN was in feit gecreëerd in 04/2011 door Cocriamont, een opponent van de dan voorzitter van de FN, Charles Pire (cfr dit artikel die de gevolgen van het verbod van de FN in januari 2012: "[Cocriamont] zal voor nationalisme blijven vechten in «Démocratie nationale», de partij dat hij heeft preventief gecreëerd in april 2011.")
  • Toen Charles Pire doodging, de goedkeuring van de belgische FN door de franse FN was geannulleerd, en de belgische FN is dus verdwenen.

Het feit dat Cocriamont, baas van DN, heeft na de dood van Pire controle overgenomen op bv de website van de vorige FN en probeert, door die website, een fictionele filiatie te bouwen tussen de dode FN en de beweging dat hij heeft in 2011 gecreërd maakt geen verschil: DN is een onbekende beweging die was gecreërd toen de FN nog bestond, die heeft nooit aan een verkiezing deelgenomen, die heeft geen "recht" om te zeggen dat hij de opvolger is (of de nieuwe naam is) van de FN, en dus geen recht heeft op een artikel in WP.

Kwa bronnen: de oude website van de FN was niet beschouwd als een geldige bron, en geen derde partij bron was gevonden die de DN beschouwde als de nieuwe naam van de FN. Alle derde partijen bronnen bevestigden wat hiervoor uigelegd is.

Die waren de redenen voor dewelke de hernoeming geweigerd was. Voor meer info (en de bronnen): fr:Discussion:Front national (Belgique)#Le FN n'existe plus?.

Sorry voor mij slecht nederlands. Dit was gewoon ter info. Als jullie meer info willen, geen probleem om hier verder te uitleggen, maar dan graag een sijntje in fr:Discussion utilisateur:Asavaa zodat ik weet dat ik hier moet komen: ik ben een zeer zeldzame occasionele deelnemer hier ;-) Asavaa (overleg) 13 jun 2012 19:47 (CEST)[reageer]

Toch bedankt voor de moeite die u genomen heeft. Bart Versieck (overleg) 13 jun 2012 23:48 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Démocratie Nationale. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 mrt 2018 05:56 (CET)[reageer]

Rectification[brontekst bewerken]

Je viens de voir l'article indiquant que DN ne pouvait-être le successeur du FN en cause, DN créé en avril 2011 alors que le FN existait encore jusqu'en 2012.

Il effectivement vrai que les personnes qui ont essayé de s'approprié le nom FN l'on fait au-delà de la fin de la convention qui liait le FN Belge au FN français, les vrais dirigeants du FN Belge Mr Cocriamont à quant à lui réagit comme il devait le faire en créant DN en Avril 2011, date à laquelle la convention entre le FN Français et Belge prenait fin.

Source : https://www.7sur7.be/monde/marine-le-pen-interdit-le-front-national-belge~abc5dd8f/

Donc le seul et véritable FN Belge est bel et bien Démocratie Nationale, n'en déplaise à certain détracteur! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Cadam46 (overleg · bijdragen) 5 apr 2021 12:36 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Démocratie_Nationale zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 11 mrt 2022 06:17 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.