Overleg:Denier (eenheid)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Als Denier de massa (in gram) is van 9.000 m garen, en Tex de massa van 1.000 meter, moet de Denier-waarde 9x groter zijn dan de Tex-waarde. Dus de formule klopt niet en moet zijn:

1 Tex = 9 Td = 10-6 kg/m

ofwel:

1 Td = 1/9 Tex = (1/9)*10-6 kg/m

M.a.w. van Td naar Tex moet je delen door 9 en niet vermenigvuldigen. Correct?

Dit bovenstaande is correct. 1 Td = 0,111*10-6 kg/m. Zie ook de uitgebreidere toelichting en de tabellen in de English Wikipedia.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door HansRBrands (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Bedankt voor je suggestie! Als je denkt dat een artikel verbeterd kan worden, schroom dan niet om het zelf te doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door simpelweg op de bewerk-knop bovenaan de pagina te klikken. Je hoeft niet eens in te loggen (hoewel er vele redenen zijn om dat wel te doen). De Wikipedia-gemeenschap moedigt je aan om niet te aarzelen om een zinvolle bijdrage te leveren. Het is niet erg als je een foutje maakt – er is een grote kans dat ze snel opgespoord en verholpen zullen worden. Als je niet zeker weet hoe je precies een pagina moet bewerken, lees dan Help:Uitleg of probeer het uit in de zandbak. Nieuwe gebruikers zijn altijd welkom. Kleuske (overleg) 27 jan 2014 12:00 (CET)

Heb de formule aangepast. --HansRBrands (overleg) 6 feb 2014 11:45 (CET)