Overleg:Django Steenbakker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verwijderen tekst[bewerken]

(Discussie verplaatst vanaf gebruikers-overlegpagina)

Ik vroeg mij af waarom mijn tekst over Django Steenbakker's deelname aan Project Runway All Stars telkens gedelete wordt. Er staat geen reden voor verwijdering bij. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2A02:1810:3F0B:5D00:FDE1:BD5C:44B7:696D (overleg · bijdragen) 11 januari 2019 14.00 CET

(Ik ben even zo vrij om hier alvast te reageren) – Het gaat om bewerkingen op Django Steenbakker die in dit overzicht zijn te vinden. Het probleem met die bijdrage(n) is onder meer dat in de lopende tekst externe links zijn opgenomen (en mogelijk andere afwijkingen van de conventies op Wikipedia, wat niet de bedoeling is; externe links dienen verwerkt te worden in bronvermeldingen of eventueel, als het algemene externe links zijn die vrij nauw verwant zijn aan het onderwerp, in een kopje "== Externe links ==". In dit geval gaat het om het eerste, een bronvermelding die tussen <ref>...</ref> componenten dienen te staan, al dan niet i.c.m. het {{Citeer web}}-sjabloon (of variant ervan). De verwijderaars hebben geoordeeld dat de toevoeging/bewerking zodanig afweek van de conventies dat die beter teruggedraaid/ongedaan gemaakt konden worden dan de bewerkingen te verbeteren. Graag verwijs ik je naar de "Wikipedia Snelcursus" (en andere wikilinks hierboven) om te begrijpen/te leren wat relevant is en wat de conventies en werkwijzen zijn t.a.v. toevoegingen, bewerkingen, bronvermelding, extern linken en eventueel ook opmaak. Met vriendelijke groet -- martix (overleg) 11 jan 2019 14:39 (CET)
Ten overvloede: ik heb zelf niets verwijderd; ik heb twee jaar geleden wat verbetingen aangebracht. Groet, ErikvanB (overleg) 11 jan 2019 15:13 (CET)
(Dit hoort dan misschien eigenlijk niet meer op deze pagina thuis, maar) ik heb op de de overlegpagina van dat IPv6-adres een {{welkom3-u}}-sjabloon geplaatst, maar ik vraag me af/weet niet zeker of die dan zichtbaar is voor de hele /64 die achter de 'aansluiting'/het anonieme adres zit/kan zitten? Groeten -- martix (overleg) 11 jan 2019 15:29 (CET)
Mogelijk wel, maar ik ben er niet zeker van. MoiraMoira kan ons niet meer helpen. Bedankt trouwens voor het beantwoorden hierboven. Heel gemakkelijk zo'n automatisch antwoordapparaat! Mvg, ErikvanB (overleg) 11 jan 2019 15:33 (CET)

Bedankt voor je antwoord, maar is het niet logischer dat als een ervaren wiki gebruiker ziet dat ik de bronvermelding op een onjuiste manier heb gedaan hij de bronvermelding aanpast zodat deze wel juist is, in plaats van een stukje tekst met volledig juiste en recente informatie zonder opgaaf van reden te verwijderen? Jullie zijn hier veel meer ervaren in dan ik. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2A02:1810:3F0B:5D00:FDE1:BD5C:44B7:696D (overleg · bijdragen) 11 januari 2019 16:56 (CET)

Om de discussie verder hier op te pakken: degene(n) die de bewerkingen hebben teruggedraaid, is niet ErikvanB maar zijn DutchTom resp. RonaldB (tenzij ik me vreselijk vergis). Ik heb hierboven eigenlijk gespeculeerd naar de redenen, maar voor het antwoord op je laatste vraag laat ik toch liever het woord aan henzelf, omdat ik niet voor ze kan spreken. Met vriendelijke groet -- martix (overleg) 11 jan 2019 17:43 (CET)
Wikipedia is een encyclopedie. Geen nieuwssite of een radio/tv programmablad. - RonaldB (overleg) 11 jan 2019 17:57 (CET)

Kun je dan misschien uitleggen wanneer informatie zoals dit op Wikipedia toegevoegd kan worden? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2001:981:8594:1:114f:b799:d722:35fa (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.