Overleg:Kabouter

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

Gnome of brownie[brontekst bewerken]

Interwiki en weer teruggezet van Gnome naar Brownie (elf). Zag achteraf dat dat al eerder een keer omgekeerd was gedaan. Ik bedoel geen editwar te beginnen over deze uitzonderlijk heikele kwestie. Mijn argument was dat brownies net als kabouters des nachts heimelijk werk verzetten net als die duitse ( wat is t ook weer) equivalent. Maar blijkbaar vallen tuinkabouters weer onder Gnome's En ik maar denken dat artikelen als Raad voor de Kinderbescherming en Vaderschap heikele onderwerpen zijn. Nee dan dit lemma. Net ook al op mijn vingers getikt voor het verzetten van een kadertje. --joep zander 26 jan 2005 23:37 (CET)Reageren

Waarom niet 2 Engelse interwiki-links? - Puck 5 mrt 2005 15:22 (CET) PS. Zie ook de actuele discussie in De kroegReageren

Kabouters in sprookjes en verhalen zijn niet altijd zo aardig, vaak zijn ze nogal ondeugend en soms doen ze zich ook gemeen voor, zoals ook staat op de pagina over Goblins (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Goblin)
De Nederlanders zien de kabouters liever meer als een "Gnome" zoals die staan op http://en.wikipedia.org/wiki/Gnome
dat komt misschien door de boeken van Rien Poortvliet. Dat is niet helemaal juist.
In Ierland zijn er ook nu nog een ander soort kabouters, die heten "lepricorn". En in Nederland komen (kwamen) die ook voor, met name in de Wieringermeer, daar heten ze "Sammelkes" zie http://www.pagowirense.nl/wier-leg.asp. In Nederland is er een "kabouterdeskundige" die een uitgebreide lijst met kabouters op zijn pagina heeft: http://www.gaialogie.nl/pages/teksten/G-kabouters.html yolanda 9 feb 2006 17:15 (CET)

Jammer dat deze pagina bijna helemaal lijkt te berusten op het werk van Rien Poortvliet. Het wezen 'kabouter' is al eeuwenoud als volksgeloof. Ook in tal van sprookjes komt de kabouter voor. Ook vandaag de dag zijn er mensen die de hulp van een kabouter inroepen. Of zelfs een nieuwe soort ontdekken. Kijk daarvoor eens op mijn Wikipedia pagina: De Letterkabouter 1991-1993. V.Leeuwen-R. 30 sept.2007 12:12 (CET)

Kritiek op artikel[brontekst bewerken]

Wat een vreemde vertoning voor wikipedia om zo een onsamenhangend artikel te plaatsen. Zie onderstaand stukje: "In Nederland treft men de grootste concentraties aan op de Veluwe, in Drenthe, Overijssel, de Achterhoek en Zuid-Limburg. Er komen maximaal 15 kabouters per 100 hectare voor."

Waarom word deze onzin hier toegestaan en geplaats? Alsmede de zeer vreemde foto die er te zien is. Wat is de bron hiervan? Bij welk verhaal hoort dit? Aangezien mijn wijziging werd teruggezet, hoop ik dat iemand het gedeelte "Voorkomen in Nederland, België en Europa" alsmede de foto wil aanpassen zodat dit niet als zijnde een "waarheid" word gepresenteerd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.81.100.33 (overleg · bijdragen) 2008-03-10T19:18:15

Geachte 86.81.100.33, ik kan het alleen maar volmondig met u eens zijn. De waarschuwing die u hebt gekregen voor het verwijderen van dergelijke eclatante onzin heb ik dan ook ongedaan gemaakt. Overigens is het verstandig om over wijzigingen als deze vooraf overleg te zoeken. Met vriendelijke groet, Wutsje 10 mrt 2008 19:25 (CET)Reageren

Johannes Wier was geen felle heksenbestrijder, maar hij verdedigde juist mensen die vervolgd werden of misbruikt werden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.213.169.179 (overleg · bijdragen)

Afbeeldingen[brontekst bewerken]

Ligt het aan mij of staan er in dit artikel veel te veel afbeeldingen? Richard 2 apr 2013 16:37 (CEST)Reageren

Die indruk heb ik ook. Ik heb ze overigens allemaal rechts gezet omdat er anders enorme witte stukken (bij mij 19 pagedowns lege ruimte) ontstaan. Eventuele lege ruimte hoort aan het einde. — Zanaq (?) 2 apr 2013 16:47 (CEST)
Bij mij in deze vorm 29 - halverwege het hoofdstuk "Kenmerken". Dat was de reden dat ik dit terugdraaide. Als je ze allemaal rechts wilt zetten dan moet je ze eigenlijk allemaal vooraan in het artikel opnemen (voor je aan de inleiding begint) om een uniforme lay-out op verschillende beeldschermformaten te verkrijgen. Richard 2 apr 2013 18:29 (CEST)Reageren

dekt de titel de lading?[brontekst bewerken]

Hoewel de titel van de pagina "kabouter" luidt wordt er een veelheid van wezentjes behandeld. Het is verwarrend om vanuit allerlij verwante termen hierheen geleid te worden, zoals vanuit gnoom (wat, zoals het artikel duidelijk stelt, geen kabouter is). Is er een meer overkoepelende term denkbaar? Het lijkt me een subgroep van Aardgeest (mythisch wezen). Bestaan er geaccepteerde taxonomieën? Wimw (overleg) 25 nov 2015 23:04 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Kabouter. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 31 jul 2017 13:40 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Kabouter. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 22:21 (CEST)Reageren

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Kabouter zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 3 feb 2022 06:13 (CET)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.