Overleg:Kop-van-jut

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door OSeveno in het onderwerp Wortels in de geschiedenis van de Kop-van-jut

Je schrijft de kermisattractie "kop-van-jut" met koppeltekens en zonder spaties. Er is ook een uitdrukking "de kop van Jut zijn" voor iemand die altijd de schuld krijgt. Die uitdrukking heeft een hoofdletter J en geen streepjes.

U heeft gelijk, ik heb het aangepast. Mvg, Bas 6 mei 2010 16:08 (CEST)Reageren

Voor zover ik weet was Jut de laatste man die onthoofd werd in Nederland en stond zijn hoofd lange tijd in het Anatomisch museum te Groningen. Echter, daar was hij niet meer in de tijd dat ik daar voor het eerst op bezoek kwam. Dat was rond 1975. Degene die ons een rondleiding gaf nam aan dat de kop gejat was als een studentengrap. Ik heb alleen geen bronnen hiervoor en ik was 15 of 14 toen ik dit verhaal hoorde. Kan iemand dit bevestigen of ontkennen? - YuriGoul– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Yurigoul (overleg · bijdragen)

Ik denk dat je daarvoor bij het artikel over de moordenaar zelf moet zijn. LeeGer 10 jul 2013 00:39 (CEST)Reageren

Digitale kop van Jut[brontekst bewerken]

Toevallig vanavond zelf op de kop van Jut gemept. Helaas is er tegenwoordig geen sprake meer van een gewicht en een belletje. Ook dit werkt tegenwoordig digitaal. LeeGer 10 jul 2013 00:39 (CEST)Reageren

Wortels in de geschiedenis van de Kop-van-jut[brontekst bewerken]

Het artikel begint qua historie bij Hendrik Jut. Maar niet duidelijk is of de attractie toen werd uitgevonden, of dat er sprake was van een hernoeming van een bestaande attractie. Ik veronderstel dat dit artikel niet over Hendrik Jut gaat, die heeft al een eigen artikel, dus is relevant wat de geschiedenis is van de attractie vóór de vernoeming naar Jut.

  • Hoe oud is de attractie?
  • Uit welk land komt de attractie?
  • Had de attractie eerder een andere naam?
  • Is bekend wie de attractie heeft uitgevonden?

Daarnaast kan het aardig zijn om te vermelden waar het oudste nog bestaande exemplaar is. oSeveno (overleg) 12 jun 2019 12:34 (CEST)Reageren

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Kop-van-jut zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links in de bronvermelding in het artikel zelf kunnen worden meegenomen? Bij voorbaat dank.

Groet, valhallasw-toolserver-botje