Overleg:Leersum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Piramide / Pyramide De juiste schrijfwijze is "Pyramide Lombok" (uit het oud-nederlands)

http://www.trouw.com/natuurtochten/popup/landschapswandelingen/_leersum2.htm

http://www.ad.nl/heuvelrug/article65002.ece

Ik ben niet zo overtuigd van deze "juiste schrijfwijze". Heeft deze toren een officiële naam die door een of andere instantie is vastgelegd? Zo niet, dan geldt gewoon de Nederlandse spelling. Met een i dus (piramide wordt vaak fout gespeld, misschien ook door beide aangehaalde kranten). De ansichtkaart hierboven is mooi, maar destijds golden er andere spellingsregels dan nu. Fransvannes 18 apr 2006 14:35 (CEST)
Hoi Frans. Zoek op google: "Piramide Lombok": 0 resultaten, en op "Pyramide Lombok": 46 resultaten. Je kunt dus constateren dat de gebezigde schrijfwijze met Y is. Vandaar de correctie. MarcT 18 apr 2006 15:02(CEST)
Kan. De vraag blijft wat de status is van deze naam. Piramide wordt nu eenmaal erg vaak verkeerd gespeld! Afijn, die van Austerlitz wordt ook met een y gespeld. Althans door de Stichting die zich met het ding bemoeit, en dat is daar kennelijk genoeg. We handhaven de y dan voor de Leersumse ook maar, aangenomen dat Pyramide Lombok ook een eigennaam is. Fransvannes 18 apr 2006 15:18 (CEST) maar wat is in Austerlitz de relatie tussen de Pyramide en de stichting eigenlijk? Als ik een "Stichting Piramide van Austerlitz" opricht, dan... afijn, zomaar wat gedachten naar aanleiding van een recente discussie in de Kroeg, niets van aantrekken!