Overleg:Lijst van succesvolste films

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voor degene die bronnen zoeken over de lijst, die staan onderaan het artikel. Daar zie je ook wanneer het voor het laatst is bijgewerkt. Robertsteroverleg 7 mei 2019 23:55 (CEST)

De pagina is tijdelijk semibeveiligd omdat te pas en onpas (bronloos) getallen en andere zaken worden toegevoegd. KroySquare.jpgDirkVE overleg 9 mei 2019 12:23 (CEST)

Filmreeksen[bewerken]

Beste collega's,

In de tabel over de filmreeksen staan een aantal series die, volgens mij, bij elkaar horen. Marvel Cinametic Universe omvat ook X-Men,Sspider-man en Ironman, dus waarom staan die dan apart? Kan iemand mij uitleggen waarom die series niet samengevoegd zijn? En waarom zijn Batman en Superman niet samengevoegd tot het DC Universe? Dqfn13 (overleg) 12 jan 2020 19:50 (CET)

In de lijst van succesvolste filmreeksen wordt alleen wat bij de franchise behoord als filmreeks gezien, met uitzondering van Marvel Cinematic Universe en DC Extended Universe. De titel zegt het al, die filmreeks speelt zich af in hetzelfde universum. Zie ook op Highest-grossing franchises and film series. Robertsteroverleg 14 jan 2020 20:43 (CET)
Uhm... Spiderman en X-Men behoren beide tot Marvel. Wat er hier niet wordt vermeld, is dat daar aparte series binnen zijn gemaakt zoals X-Men. Misschien dat dat beter nog even hier in het artikel vermeld kan gaan worden dan. En dan niet met zulke woorden als hierboven, want daar begreep ik niks van, ik moest het op het Engelstalige artikel opzoeken. Dqfn13 (overleg) 14 jan 2020 21:17 (CET)