Overleg:Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Verplicht samenwerkingsverband of niet?[bewerken]

Het is mij niet duidelijk of alle bovengemeentelijke bestuurslagen binnen de provincie worden afgeschaft, behalve voor de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Vast is dat de provincie een veel grotere sturing gaat krijgen. Tot nu toe kregen Haaglanden en de Rotterdam stadsregio hun eigen geld rechtstreeks (BDU) van het rijk. Dit zal straks via de provincie gaan. Het vrijwillig samenwerken van gemeenten is mooi tot dat er een paar dwarsliggers zijn die de andere gemeenten chanteren.Smiley.toerist (overleg) 16 mrt 2012 11:15 (CET)

Als ik het goed begrijp gaat het om vrijwillige samenwerking, maar wel met rechtstreekse toekenning van geld en bevoegdheden aan het samenwerkingsverband.[1]--Patrick (overleg) 16 mrt 2012 23:54 (CET)
In het artikeltje staat niet precies wat de Metropoolregio nu concreet is. Moet ik het opvatten als een vervanging van de Stadsregio's? En wat is het materieel: een kantoor met een aantal werknemers? Waar staat dat dan, hoeveel geld gaat ernaartoe en wie is de directeur? Glatisant (overleg) 17 mrt 2012 20:11 (CET)
Bij het beleidspersoneel van haaglanden bestaat er nog onzekerheid over. Veel personeel gaat afvloeien en het gevaar bestaat dat veel kennis gaat verdwijnen. Dat heb je juist nodig bij het OV. Dat is dan nog midden in een consessieverleningproces voor de Haagsche bussen.Smiley.toerist (overleg) 18 mrt 2012 08:50 (CET)
@ Glatisant: o.g.v. bovenstaande link van Patrick vermoed ik dat het een gemeenschappelijke regeling is/gaat worden. d.w.z. een publiekrechtelijk samenwerkingsverband tussen een aantal gemeenten. Ik denk niet dat er zoiets als een enorm kantoorgebouw gaat komen met MRDH op de gevel o.i.d. Astrion (overleg) 18 mrt 2012 13:59 (CET)
Mag ik even een "Out of the box" voorstel doen??
De naam is waarschijnlijk "organisatie-kundig"/via management-lagen bedacht. Maar dat aannemende kan deze pagina (gedeeltelijk) toch ook gaan over de agglomeratie Den Haag/Rotterdam als gebied dat feitelijk al min of meer als metropool gezien kan worden? Het lijkt me dan interessant om het (relatief groene, maar ook zeer diverse) stedelijke gebied met de daarbij behorende infrastructuur verder te beschrijven (naast dat ook de ambtelijke organisatie natuurlijk beschreven kan worden).VanuitVoorburg (overleg) 17 sep 2017 11:35 (CEST)

Verzoek: Foto van hoofdkantoor MRDH te Rotterdam[bewerken]

Is er iemand die bereid is om een foto te maken/delen voor dit artikel, van het gebouw van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), aan de Westersingel 12 in Rotterdam? oSeveno (Overleg) 14 mei 2018 12:29 (CEST)