Overleg:Planon

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 maanden geleden door Stella2707 in het onderwerp Bewerking Planon pagina

Planon pagina[brontekst bewerken]

Hi @Bertux,

heel erg bedankt voor je hulp en het bewerken van de Planon pagina op mijn kladblok. Ik heb nog wat kleine wijzigingen gemaakt (foto + schrijfwijze & vestigingsplaats van control.IT aangepast).

Wat betreft de 1000 medewerkers - volgens mij is er geen officiële jaarverslag. :/ Er wordt alleen op de pagina van Planon zelf een getal genoemd (880) die ik hiervoor zou kunnen gebruiken?

Voor jouw andere opmerking met betrekking van de eerste bron (40 landen etc.) staat dit in een interview op een externe pagina. Is dit als bron voldoende?

Bedankt voor je hulp en een fijne weekend!

Mvg,

Stella Stella2707 (overleg) 29 apr 2023 19:09 (CEST)Reageren

Hi Stella2707,
Het heeft lang geduurd voor ik reageerde, mijn excuses daarvoor. Het is een eigenaardigheid van mij dat het lange tijd niet lukt om bepaalde taken aan te pakken, terwijl de meeste andere zaken wel soepel lopen. Heel vervelend voor de mensen om mij heen en voor mijzelf; een oplossing weet ik niet, we zullen het ermee moeten doen. In voorkomende gevallen kun je de Help:Helpdesk benaderen.
Wat de bronnen betreft: de informatie is niet dusdanig controversieel dat een onafhankelijke bron per se nodig is. Wat mij betreft is het artikel nu klaar voor verplaatsing naar de artikelruimte. Dit kun je doen door naast het zoekvakje op Meer te klikken en dan op Titel wijzigen. Misschien heb je een andere interface dan ik, dus voor de zekerheid ook de rechtstreekse hernoemlink:
Speciaal:PaginaHernoemen/Gebruiker:Stella2707/Kladblok.
In de droplist kies je artikelruimte en de naam zal Planon worden. De overige velden kun je negeren.
Hoe het artikel bejegend zal worden? Je hebt misschien gemerkt dat sommigen hier uitgesproken vijandig staan tegenover elke zweem van commercie, dus ik sluit niet uit dat er een beoordelingsnominatie komt. In dat geval is er 14 dagen de tijd om tegemoet te komen aan de bezwaren, of deze te ontkrachten. Het artikel staat op mijn volglijst, hopelijk kan ik bijspringen als dat nodig is. Ik denk toch wel dat het goed zal gaan.
Succes ermee!
(En als je er iets over wilt zeggen: hoe kijk je terug op je aanwezigheid op Wikipedia?)  →bertux 1 mei 2023 17:55 (CEST)Reageren
Hi @Bertux,
Heel erg bedankt voor jouw feedback en helemaal geen probleem dat het iets langer duurde, ik waardeer je hulp voor beginners zoals ik echt enorm.
Ik heb de pagina nu hernoemd en ben benieuwd wat de rest van de Wikipedia community hiervan vindt.
Nogmaals bedankt en een fijne avond!
Stella Stella2707 (overleg) 2 mei 2023 22:28 (CEST)Reageren

Bewerking Planon pagina[brontekst bewerken]

Hoi @Bertux,

een tijdje geleden had jij me geholpen met het opzetten van de Planon pagina. Nu heb ik weer eens een vraag: Door de gebruiker @130.37.158.217 werd een paar dagen geleden dit stukje toegevoegd:

‘Daarnaast maakt Hogeschool Inholland hier ook gebruik van. Vanaf oktober 2023 gaan zij echter over naar een ander EMS (Enterprise Management System)’

Ik vind het heel leuk en interessant om te zien dat de pagina verder groeit en aangepast word, alleen lijkt me deze wijziging niet heel relevant? Dat organisaties wisselen van systeem lijkt me normaliter niet heel nieuwswaardig?

Wat denk jij en wat zou in dit geval 'best practice' zijn? :)

Alvast bedankt voor jouw hulp!

Mvg,

Stella2707 (overleg) 29 aug 2023 16:03 (CEST)Reageren

Tja, is Hogeschool Inholland noemenswaardig? In 2019 hadden ze 27.000 studenten (en 2200 personeelsleden), na het schandaal (wat was er ook al weer?) nog altijd 15.000 volgens eigen opgave. In elk geval groter dan de TU/e die ook in het rijtje staat, en met locaties in acht steden kunnen ze wel wat beheerssoftware gebruiken. Ik vind dat de school goed in het rijtje past en vraag me af of je er ook over begonnen zou zijn als ze in oktober juist naar jullie zouden overstappen. De formulering is wel wat plomp, daar zal ik iets aan doen  →bertux 29 aug 2023 17:38 (CEST)Reageren
@Bertux Perfect, bedankt voor het uitleg en je snelle reactie. Zo past het er inderdaad goed tussen, ook met de link naar de wikipedia pagina!
Mvg Stella2707 (overleg) 30 aug 2023 10:18 (CEST)Reageren
Hi @Bertux,
Ik kom toch nog een keer terug op de laatste wijziging rondom de Hogeschool Inholland ;). De nieuwe zin "Tot september 2023 gebruikt ook Hogeschool Inholland het EMS (Enterprise Management System)." klopt nu eigenlijk niet omdat Planon geen 'EMS' aanbiedt maar IWMS, CMMS = verschillende software voor vastgoed en facilitair management. Verder blijkt dat de HI ook nog wel modules van Planon blijft gebruiken, dus 'Tot september 2023 gebruikte ook Hogeschool Inholland software van Planon' zou ook niet helemaal kloppen.
Mvg Stella2707 (overleg) 2 okt 2023 16:34 (CEST)Reageren
Ik zal puzzelen op een goede weergave  →bertux 2 okt 2023 17:38 (CEST)Reageren
Gepuzzeld. Als dit allemaal toegelicht moet worden, hang je veel te veel op aan een toevalligheid. Beter is het om iets te schrijven over de mate waarin Planon gesloten platforms levert. Zijn er open standaarden (welke?) waarmee Planon-software gegevens kan uitwisselen met veel andere toepassingen? En hoe modulair is de software opgezet? Uiteraard met onafhankelijke bronnen. Met IFRS wordt zo'n standaard genoemd, maar dat ga ik schrappen: deze is sinds 2005 verplicht; we vermelden ook niet dat Mark Rutte meestal een broek aan heeft als hij het Torentje binnenstapt.
Ik hoop dat je enigszins objectief werk wilt maken van een versie met dit aspect, want dit zijn de zaken die een artikel interessant maken; de huidige versie leest als een verwaterde infoflyer. Wikipedia is naar zijn aard wat saai, maar het kan zeker beter.
Op dit thema voortbordurend: Planon krijgt er niets van als ook de zwakkere kanten of de gewenste verbeterslagen van het bedrijf genoemd worden; de lezer voelt dan dat hij niet voor niets Wikipedia geraadpleegd heeft en uiteindelijk straalt dat af op het bedrijf  →bertux 2 okt 2023 18:42 (CEST)Reageren
Hoi @Bertux,
bedankt voor jouw bericht en sorry voor de trage reactie (-> vakantie ver weg van laptop & Co. :)). Duidelijk, ik zou inderdaad graag willen dat de pagina wel iets toevoegd en op termijn ook kijken hoe ik met mijn kennis misschien ook andere Wikipedia pagina's rondom IWMS kan aanvullen. Ik zal kijken wat ik kan vinden en ga ermee aan de slag! Stella2707 (overleg) 13 okt 2023 14:09 (CEST)Reageren